Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  DOBRODELNE DRAŽBE HRTJI SVET - POMAGAMO  ~  JESENSKA DOBRODELNA DRAŽBA - SEPTEMBER 2014

ura
Objavljeno: 09 Avg 2014 18:22 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 21.10. 2012, 16:32 Prispevkov: 1481 Kraj: Slovenj Gradec
Kot veste se ekipa društva Hrtji svet vsaj dvakrat na leto odpravi na prostovoljno delo v zavetišče Scooby Medina del Campo v Španiji. Vse stroške takšnega delovnega obiska zavetišča (stroške poti z avtomobilom, letalom, podzemno železnico, avtobusom; stroške prehrane; stroške za priboljške, ki jih kupimo za pse, da jim malo polepšamo zavetiščno življenje …), krijemo člani ekipe iz lastnih sredstev in s tem nikakor ne obremenjujemo društvenih financ, prav tako za ta čas koristimo svoje dopuste in prosti čas. Seveda nam to nikakor ni težko, a naše želje so včasih večje od naših zmožnosti, zato imamo za vas veliko prošnjo.

Za čas našega obiska v zavetišču nujno potrebujemo prenosni računalnik, ki ga lahko nesemo s seboj na dolgo pot v Španijo, preko katerega se vam lahko javljamo direktno iz terena – zavetišča. Prav tako ga potrebujemo zato, ker v zavetišču poleg ostalega dela, popisujemo tudi profile hrtov, ki vam jih kasneje predstavimo na naši spletni strani, zato pozno zvečer oz. ponoči, predvsem pa sproti pišemo profile hrtov in to ravno iz razloga, da se teh dragocenih informacij kasneje ne pozabi. Pomembno je torej, da informacije o hrtih takoj prenesemo v tekstovno obliko in z oblikovanjem profilov za objavo, kar pa ne moremo narediti, če nimamo računalnika. Ker nam je prejšnji, starejši prenosni računalnik ob spomladanskem obisku zavetišča dobesedno »mrknil«, si sedaj želimo nabaviti novega, vendar pa bi zato potrebovali donacije in tako bo tokraten izkupiček donacij namenjen nakupu novega prenosnega računalnika.

Mislite, da nam skupaj z vami lahko uspe?

V kolikor se bo zbralo več donacij, kot jih bomo potrebovali za sam nakup računalnika, smo se odločili, da preostanek donacij nakažemo zavetišču Scooby Medina del Campo in sicer konkretno za zdravljenje, preglede in operacije psov, ki so imeli komplicirane zlome tačk in so še vedno v zavetišču na zdravljenju, žal z nepokritimi stroški specialista – ortopeda. Med njimi so tudi galgi! Več o tem si lahko preberete na blogu zavetišča: http://scoobymedina.blogspot.com/2014/07/the-scooby-way-of-life.html.

V ta namen torej zbiramo predmete za spletno licitacijo, ki jo bomo odprli na naši FB strani.

V kolikor ste pripravljeni pomagati in nam lahko donirate predmet, storitev ali sladko/slano mojstrovino izpod vaših rok, ali predmet, ki ga boste kupili za namen te licitacije, ki jih bomo predstavili na spletni licitaciji, ste iz srca naprošeni, da to storite.

Vse te stvari, ki jih boste donirali naj bodo prosimo nove oz. nerabljene - to so lahko kupljeni premeti; lahko je vaše unikatno delo ali storitev, ki jo opravljate; lahko je sladko/slana dobrota, ki jo znate narediti.

Vabimo vas, da nam v primeru, da želite kaj donirati obvezno pišete na el. naslov info@hrtjisvet.org, kjer vam bomo z veseljem posredovali nadaljnje informacije, kam predmet poslati oz. kako ga predati kateremu od naših članov in ostale napotke za izvedbo licitacije. Prosimo tudi, da na el. naslov pošljete fotografijo doniranega, ter krajši opis, prav tako pa prosimo, da nam predlagate izklicno ceno.

Predmete za spletno licitacijo za pomoč zavetišču Scooby Medina zbiramo do srede 17.09.2013, po tem datumu bomo predmete skrbno popisali in nato uvrstili na našo FB stran, ter vam sporočili, kdaj se licitacija začne in do kdaj bo trajala.

V kolikor se odločite za vplačilo direktne donacije, vas lepo prosimo, da donacijo nakažete na TRR društva z naslednjimi podatki:

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje

IBAN SI56 6100 0000 1714 143

SWIFT (BIC) HDELSI22

namen: donacija HS

sklic oz. referenca: 00 999

koda namena plačila: OTHR

Po nakazilu vas lepo prosimo, če nas na info@hrtjisvet.org obvestite o znesku in datumu nakazila direktne donacije, ter namenu, da bomo znesek pravilno razporedili.

V imenu društva in vseh zavrženih hrtov se vam že vnaprej zahvaljujemo za vašo nesebično pomoč.


Ekipa društva Hrtji svet Slovenije
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 19 Nov 2014 09:54 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Dragi naši donatorji, podporniki, posvojitelji, simpatizerji!

Z veseljem vam lahko sporočimo, da smo na naši zadnji dobrodelni dražbi za pomoč hrtom v stiski zbrali neverjetnih 1.106 EUR. Temu znesku so prištete še namenske finančne donacije, ki so bile donirane v okviru licitacije, čeprav posamezniki niso konkretno sodelovali na njih.

Zelo smo ponosni na vse vas in bi se vam tako še enkrat najlepše zahvalili za vse vaše materialne in finančne donacije. Brez vas nam to vsekakor ne bi uspelo!

Hvala vam!

Na začetku smo sicer res navedli, da bomo del zbranih donacij uporabili za nakup prenosnega računalnika za potrebe delovanja društva, a smo svoje mnenje spremenili, saj se je pojavila potreba pomagati posvojeni galgici, ki že živi v Sloveniji in nujno potrebuje zahtevno specialistično operativno obravnavo, ki pa je žal njena družina zaradi nepričakovane in nezavidljive situacije ne zmore sama plačati. Ker nam v prvi vrsti dobro hrtov pomeni največ, smo se seveda odločili nemudoma pomagati galgici, zato upamo, da boste odobravali našo namero, da sredstva ne namenimo za nakup društvenega prenosnega računalnika, ampak donacije preusmerimo za to, da pomagamo galgici v stiski.

Vsekakor za plačilo specialistične obravnave in operacije te galgice ne bodo namenjena vsa sredstva zbrana na tokratni dobrodelni dražbi, ampak le del, saj nam je na našem računu ostalo še 364,13 EUR namensko zbranih donacij iz leta 2013 (več o tem pa na našem forumu: http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-about470-15.html), ko smo skupaj z vami takrat pomagali galgu Lunu, a je operacija bila cenejša in so zbrane donacije presegle znesek na računu in ste nam tako sporočili, da želite, da donacij ne vračamo, ampak jih uporabimo za drugega hrtka, ki bi potreboval našo in vašo pomoč. No, in zdaj imamo situacijo, ko moramo galgici, ki je prav tako prišla iz zavetišča Scooby Medina del Campo, nujno pomagati.
Ker bo tokrat zahtevna specialistična obravnava in operacija, ki jo ima galgica že v petek, 28. 11. 2014 na Kliniki za kirurgijo in male živali v Ljubljani, kjer bo obravnavana s strani kardiologinje in stomatologinje, verjetno dražja, bomo tako za plačilo računa porabili donacije, ki so ostale od Luna in pa tudi morebiti del sredstev zbranih na tokratni dobrodelni dražbi. Ko bo račun poravnan, bomo seveda natančno sporočili končni znesek obravnave na kliniki in objavili tudi potrdilo o plačilu. 

Preostali del donacij zbranih s tokratno dražbo pa bomo namenili za konkreten nakup več kot potrebne specialne hrane namenjene za pse na okrevanju po operacijah, pa tudi za mladiče, ki so v zavetišču Scooby Medina del Campo zdravstveno oskrbljeni, saj smo po našem zadnjem obisku zavetišča na žalost ugotovili, da te hrane enostavno nimajo, da pa je nujno potrebna za hitrejše in boljše okrevanje psov v zavetiščni bolnišnici. Hrano bomo v decembru kupili v Sloveniji in jo kot donacijo iz Slovenije predali osebju zavetišča Scooby v začetku januarja, ko bodo k nam prišli galgi katerim smo tokrat našli domove. Seveda bomo tudi za ta nakup specializirane hrane objavili tako potrdilo o plačilu računa, kot tudi objavili fotografije, kaj konkretno smo kupili.

Brez vas in vaše pomoči vse to ne bi bilo mogoče, zato vam še enkrat HVALA, da ste tudi tokrat priskočili na pomoč!!!

Hvala, ker ste ….

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 24 Dec 2014 10:34 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
RUBIA IN NJENA BORBA ZA ŽIVLJENJE



Če se vam je ime zazdelo znano – ja, to je prav tista galgo punčka, ki vas že cel december pozdravlja s koledarja! Rubia (njeno ime v španščini pomeni “ta blontna”) je v življenju že izkoristila svojega jokerja, saj so jo v Španiji rešili iz pasjega odlagališča, kjer je celo že imela določen datum usmrtitve in borih par dni pred pogubo se je zanjo našel dom – v Sloveniji. Ena zmaga več, neprecenljiva zmaga.

A izgleda, da se je zaloga sreče pod Rubijino zvezdico s tem precej iztrošila. Psička namreč vse od svoje posvojitve pred dvemi leti prestaja manjše in večje zdravstvene tegobe. In ko so se njeni posvojitelji na nas obrnili po pomoč, potrebna je namreč celostna operacija zobovja, nismo kaj dolgo razmišljali. Jesenska dražba, na kateri smo z vašo pomočjo zbrali denar za računalnik in prepotrebno hrano za okrevajoče bolnike v Španiji, je tako dobila nov cilj. Kajti za računalnik bo še čas, potrebno je bilo pomagati doma. [b]Tako smo od zbranih 1.106 EUR celih 600 EUR namenili za pomoč Rubiji (dodali pa smo še 365 EUR, ki so ostali še iz pretekle akcije zbiranja sredstev za posvojenega hrtka v težavah), preostanek pa je še vedno kupil kar nekaj specialne hrane za ambulantne bolnike v zavetišču za katero smo odšteli 560 EUR (hrana bo romala v Španijo po prevzemu naših galgov v januarju).

A Rubia še vedno ni našla zadosten koš sreče  Do operacije ni prišlo, saj se je na celostnem veterinarskem pregledu ugotovilo, da je psička obolela za lešmanijo. Večno prekletstvo naših galgov je žal pripotovalo z njo in udarilo na polno. In tako se Rubia ponovno bori za življenje…

Bo zmogla tudi tokrat? Bo. Ker trdno verjamemo, da so galgi borci brez primere in vemo, da ne bo obupala vse do konca. Kljub oslabljenemu organizmu ima punčka še neokrnjeno zalogo volje do življenja. In zato ne bomo obupali niti ljudje! Vaše dobrosrčne donacije so Rubiji že omogočile celostno veterinarsko obravnavo, takoj se je pričelo z intenzivno terapijo (direkten napad na parazita je v polnem teku), potrebna je podporna terapija imunskemu sistemu in prilagojena dietna prehrana. Čeprav brez optimizma ne bo šlo, je realno pred Rubio in njenimi posvojitelji dolgotrajna in zahtevna bitka, v kateri ni zagotovil. Vsak dan šteje in vsak dan posebej je nov kamenček na večmesečni poti okrevanja. Na koncu katere še vedno čaka operacija zobovja in potem končno pa le, res ti privoščimo naša mala punčka – zdravo in srečno življenje!

Vseeno pa vas vabimo, da v teh prazničnih dneh, dneh obilja in topline, ko pogledate na koledar, pomislite tudi na Rubio in ji v mislih pošljete novo dozo energije, za nov dan. Še vedno in še cel teden lahko kliknete na internet in hrtkom podarite svoj objem (akcija Dormea Objem topline traja vse do konca meseca in hrtki še kako potrebujejo ne samo vaš glas, temveč tudi glas vseh vaši prijateljev in znancev!), kajti Rubia nas potrebuje. Rubijini posvojitelji pa so letos zagotovo pisali Božičku tudi za finančno pomoč – vkolikor lahko pomagate, smo v društvu odprli poseben šparovček za pomoč naši mali borki; sredstva (tudi 5 EUR še kako pomaga) lahko nakažete na naš račun, sklic 111, s pripisom “Rubia”.

Podatki za nakazilo donacij za Rubio:

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
IBAN SI56 6100 0000 1714 143
SWIFT (BIC) HDELSI22
namen: donacija – RUBIA
sklic oz. referenca: 00 111
koda namena plačila: OTHR

Ker nam nikoli ne bo vseeno in ker skupaj lahko dosegamo praktično nemogoče – za Rubio in za vse hrtke sveta, ki potrebujejo pomoč, bomo stopili skupaj in pomagali tudi v 2015! Naj bodo vaši prazniki polni topline in iskreno hvala, da ste.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije[/b]

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu