Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  NAŠI HRTI, LURCHERJI IN PODENCI  ~  galgo SUKI (ex Azucar)

mojca
Objavljeno: 20 Maj 2014 16:07 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 12.12. 2013, 16:07 Prispevkov: 10
TiLunggy je napisal/a:
Res čudovita novica Very Happy . Vse naj, naj, najlepše, najboljše naj.... želimo Sukiju in vsem njegovim. angel love
Sramujem se, da sem spregledala novico o Sukijevi srečni usodi in žalostna ob prebiranju novic o njegovi bolezni. Pa saj je junak in bo hitro ozdravel. Držim pesti zate cukrček
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Promenea
Objavljeno: 30 Maj 2014 21:29 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 12.04. 2014, 20:22 Prispevkov: 50 Kraj: Ljubljana
Naj midva za konec meseca malo napiševa, kako sva preživela maj....

Kot sva že omenila sva že pred časom sklenila, da bova ozdravela. In sva, čeprav ni šlo čisto vse po planu. Ampak recimo, da je danes zdravje čisto OK, in kar je tudi pomembno, spet normalno jeva. Vmes, ko je zbolel in je bolj malo jedel, smo njegovo "jedilnico" zopet pomaknili k njegovi sveti postelji. Samo da se je z eno nogo drži, pa je srečen.
Kar se hrane tiče, naš smrček mali kar precej poje in zopet ga je pravi užitek gledati, kako cmoklja kot mlad pujsek in se na koncu oblizuje. Ko poje se uleže nazaj v posteljo in ni dolgo, ko podre kupček. Pa ne kot kakšen fini gospod, kot bi mu na njegov izgled lahko pripisali, ampak konkretno, kot zdrav kmečki fant!
Mi smo še vedno polni strahu, strahu vsega in pred vsem. Ta naša srota mala se boji lastne sence. Še kar naprej bi se izogibal tako ljudi kot psov, ki jih sicer na sprehodu redno srečujeva. Ko greva nasproti kakšnim znanim vleče stran. Zadnjič sva se ustavila ob eni družbici kjer so en vipet pa en pinč pa en haski in še neko mlado pasje bitje. Na primerni razdalji, noben ni preveč rinil vanj, sem in tja ga je kakšen od kužkov prišel pozdravit in povohat. Čez par trenutkov se je tako zelo tresel - prav vidno, da sva se na hitro poslovila in odšla svojo pot. Najbolj je srečen, ko sva sama nekje na travniku in ni žive duše okoli naju.



No ja, še bolj srečen je, ko sreča stare prijatelje, recimo bivšo začasno mamo in tista dva htrtka - babi Enyo in neustrašnega Caracola, s katerima je delil svoj začasni dom. To bi morali videti, se skoraj ne da opisat. Mahal je z repkom (da to obvlada sem videla prvič), poskakoval, ovohaval vse po vrsti, pustil se je ovohavati, vse je prelupčkal, res ganljivo, meni je bilo prav toplo pri srcu, na njegovem smrčku sem videla izraz sreče.

Mi trije smo najboljši par:


Modri nasveti babi Enye:


Upava na še več takšnih sprehodov.

Še ne prav dolgo nazaj smo doma uprizarjali cel teater, ko smo ga vabili iz postelje ven na sprehod: rožljali s ključi, žvenketali s povodcem in ovratnico, klicali, vabili - da o intonacijah niti ne govorim. Kar nekaj časa je trajal ta teater. Včasih se je dvignil, včasih nas je totalno ignoriral, kot da nas niti ne vidi niti ne sliši. No, zdaj tega cirkusa ni več treba zganjati, vsaj ne tako dolgo in tako intenzivno. Včasih samo pokličemo dvakrat, trikrat in že pridrobi nasproti.
Sicer pa dan preleži, ne upa si še na ogled po stanovanju, kljub temu, da ga vabimo na bližnji kavč in mu obljubljamo nepozabni ogled filma v dvoje Smile
Verjetno se še spomnite, kako sva hodila mimo Mačjega dola in tudi trznil ni, ko sva šla mimo desetih mačk. No, zdaj je drugače. Bistveno drugače. Že od daleč jih opazi in on bi se kar zapodil proti njim. Se mi zdi da se že malo skrivajo pred njim:

Punce bejžmo, Suki gre....

Sicer pa se midva pridno potikava naokoli,kamor grem ga vzamem s seboj in ves čas vohlja in ovohava, tako da le stežka kam daleč prideva. No pa saj se nama nikamor prav ne mudi, jaz ga kar pustim, da prevoha, kar ga zanima.

Lepi Suki (Galgo Azucar) in Lepi čeveljc (Cypripedium calceolus)


Pozer Suki pred Planšarskim jezerom na Jezerskem.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rozy
Objavljeno: 30 Maj 2014 21:45 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 03.08. 2012, 21:34 Prispevkov: 195
Zelo sem vesela, da tako uživate skupaj. Very Happy Čudovite fotografije, Suki je pravi maneken. ljubezen3 ljubezen4
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RheuBrina
Objavljeno: 30 Maj 2014 21:54 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.08. 2013, 14:53 Prispevkov: 258
srce Oh, kako je to lepo brat ... pa gledat tudi! Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magijamarko
Objavljeno: 31 Maj 2014 20:11 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 07.08. 2013, 06:46 Prispevkov: 225 Kraj: Maribor
Mali Veliko Mož.. Lepo je videti da cvetiš. Samo pogumno dalje tako..Smile pa SUPER slike.Smile
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojca
Objavljeno: 01 Jun 2014 18:03 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 12.12. 2013, 16:07 Prispevkov: 10
rozy je napisal/a:
Zelo sem vesela, da tako uživate skupaj. Very Happy Čudovite fotografije, Suki je pravi maneken. ljubezen3 ljubezen4

Vesela, da si ozdravel srček mali, vesela, da napreduješ in malo po malo pozabljaš na strah. Razz Razz
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Promenea
Objavljeno: 03 Jun 2014 18:03 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 12.04. 2014, 20:22 Prispevkov: 50 Kraj: Ljubljana
Včeraj je bil en čuden dan...
Zjutraj sem našla skledo s kuhano hrano skoraj nedotaknjeno, ni mu teknilo.
Tudi briketov ni jedel. In potem spet tuhtanje: kaj za vraga bi lahko spet bilo narobe. Malo ga pretipam, da vidim, če je vroč...nič posebnega. Potem mu pred jutranjim sprehodom zavijem tabletki v salamco in slastno poje. Ko prideva s sprehoda mu narežem za dobro pest surovih jeter (menda je to dobro proti slabokrvnosti), in spet slastno poje. Se mi že dozdeva....fant je prišel na okus. Prejšnji dan sem mu na novo skuhala hrano, pa mi je zmanjkalo ajdove kaše, zato sem dodala proseno kašo. Do sedaj mu je še nisem dajala, vedno ali makarone, ali polento ali ajdovo okašo. In kot kaže ga tale prosena kaša kar precej bode.
Popoldan skuham novo, z makaroni. Zvečer mu postrežem precej žmohtno, s precej tekočine, in skoraj vse zbaše, malce je pustil za po večernjem sprehodu.
Zjutraj je skleda prazna. O super, sem si rekla, vse je ok. Saj v končni fazi tudi jaz ne jem vsega... Zavijem v kopalnico, in sredi banje škaf, pa cunje za potleh pomivat, pa še ena cunja za po tleh brisat....hm...verjetno je deževalo pa je Kaja, mravlca, pobrisala. Prejšnji teden smo se vrgli v malo večjo investicijo, ravno smo zamenjali vsa okna...da bo zdaj dobro tesnilo...no ja, tile mojstri...nekje je očitno notri teklo, ob teh nalivih zadnje čase, res tako čudno not nese....
Greva na sprehod, zdaj naš mali junak že kar sam vstane iz postelje. Na sprehodu se nama prilepi en kuža, ki je sicer zelo prijazen, ampak hudo nadležen: neprestano je rinil v Sukija, neprestano ga je ovohaval. Suki mu je dal vsaj dvakrat jasno vedeti, da ne želi njegove družbe, tudi po gobču jih je kuža dobil od Sukija, pa ni nič zaleglo. Tudi premakniti se nisva mogla, tako je rinil v Sukija, Suki se je seveda skrival in se izogibal, jaz sem jih dajala narazen, kolikor sem seveda lahko. Glede na to, da je kuža imel značko, sem poklicala lastnika, ki je bil presenečen - a da je spet ušel,...ja ga pridem iskat - no, pa ga ni prišel. Čisto do doma sva se ga otepala in podila nazaj, tako da od tega sprehoda nisva kaj dosti imela, na srečo je Suki že vse prej naredil.
Prideva domov in Kaja pove, da je ponoči, okoli štirih zjutraj brisala. Kje pa je teklo notri prašam? Pa reče... nič ni notri teklo. Suki je polulal Rudija! Pa to ni bila lužica, ampak prava mlaka!
A ne ne....naš Suki ne lula po stanovanju....Na to da bi se Suki polulal v stanovanju pa res nisem pomislila....menda ga je ponoči slišala, kako se sprehaja po stanovanju. Ko je vstala in pogledala kaj se dogaja, jo je ucvrl v posteljo, glavo dol kot da je vse ok. Si je mislila da se je toliko opogumil, da ponoči malo raziskuje. Pa je reveža lulat tiščalo.
Zvečer sva bila na zadnjem sprehodu ob pol enajstih zvečer, kar bi do pol sedmih zjutraj mehurček moral zdržat, vsaj do sedaj je. Tudi večerni obrok, ki je bil precej moker, ne bi smel biti vzrok. Ah ja...
Popoldan smo še enkrat prebrisali tla, Rudiju pa smo obljubili, da se kaj takega prav zares ne bo več zgodilo!

Naša dva čukca: Čukec Rudi in čukec Suki:
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RheuBrina
Objavljeno: 03 Jun 2014 20:23 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.08. 2013, 14:53 Prispevkov: 258
Ooo, prosena kaša mi je pa znana. Tudi pri nas je ostajala v posodah, zato smo jo kar ukinili ...
Želim vam čim manj teh čudnih nočnih sprehodov. Res pa je, da je Rudi kar malo pripraven za dovrstne podvige ... Laughing Tako mirno, potrpežljivo čaka ... Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TiLunggy
Objavljeno: 03 Jun 2014 20:55 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 13.01. 2012, 20:21 Prispevkov: 763
Suki, Suki, ti si res prava slika brez okvirja Laughing Wink

_________________
Smo ljudje, ki delimo svoje življenje, svoe srce, svojo zofo, svoj dom s posvojenim hrtom in so ljudje, ki so zato prikrajšani.
_______________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Enya
Objavljeno: 04 Jun 2014 12:20 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 20.01. 2012, 15:18 Prispevkov: 251
Suki, vidim te, takoj nehaj traparije počet, grrr!

Ma ta je tudi kaliber, no. Njega res vsake tolk zagrabi ,da bi probal eno traparijo naredit. Zato nič preveč v rokavičkah, ampak okregat... očitno se sprošča, pa malo meje testira... če mu Rudi slučajno še kaj pride prav kot lulalni steber, da mu jih prosim odrecitirate par kitic levit... to me tako spominja na en povsem normalen dan, ko se je pri meni odločil zavese zarobit... mislim res, njega to kar popade... jasno jih je samo enkrat in nikoli več, Enya mu je pa nasploh podelila znani pogled "a sem ti rekla, da ne počni tega, ker šefica nima posluha za take izpade" Smile

Da vas njegova kreativnost preveč ne preseneti...

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Promenea
Objavljeno: 04 Jun 2014 17:14 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 12.04. 2014, 20:22 Prispevkov: 50 Kraj: Ljubljana
Ja res, tale naš Sukec je kaliber in pol. Se mi zdi da se prav zaveda, da ima pogled, s katerim nas ovija in zavaja.
Danes je Rudi ostal suh, upam da bo suh tudi v prihodnje in da je bila to zgolj ena od hitro pozabljenih domislic našega malega žabona.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JOLIE
Objavljeno: 05 Jun 2014 17:27 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 07.05. 2013, 12:27 Prispevkov: 26
Proseno kašo z dodatkom kuhanega mesa mi uporabimo kot zadnji obrok, to je ponavadi med deveto do deseto uro zvečer. Obrok je v primerjavi z ostalima dvema skromen, saj zjutraj in popoldne dodamo kaši še brikete, ki pa imajo previsoko energetsko vrednost in povzročajo nespečnost ter hiperaktivnost. Kakšno uro kasneje gremo še 1x ven na hitro lulat, saj je kaša res premokra, da bi pes zdržal do jutra. Morda poiskusite tako, pa bo lažje zdržal.
Pa še nasvet, da bo kaša res okusna...jaz jo skuham v vodi, v kateri se je kuhalo meso, dodam pa še žličko ali dve bio zelenjavne juhe v prahu. Uspešnica.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Promenea
Objavljeno: 10 Jun 2014 20:55 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 12.04. 2014, 20:22 Prispevkov: 50 Kraj: Ljubljana
Mi smo se proseni kaši za nekaj časa odrekli, saj ima makarone neznansko rad in prav tako zelo rad poje ajdovo kašo, riž in polento. Morda malce kasneje počasi dodajam.
Kateri pa so ti briketki, ki povzročajo hiperaktivnost, bi midva eno skodelico... Smile morda bo potem vsaj malo aktiven Smile
Pri nas mu vse skuhamo v enem loncu: meso, zelenjavo in testenine oz. karkoli že dodamo, tako da se okusi med seboj lepo vpijejo. in glede na to, da njegova ledvička niso pri najboljšem zdravju, se za enkrat izogibava kakršnim koli začimbam. Za enkrat mu kar tekne.
Da reagira na muce, sem že omenila. Zdaj je "prepoznal" srne: med sprehodom po barju sva zagledala eno, kako se pase. In je obstal, ušeska postavil pokonci in zalajal ter neznansko vlekel v njeno smer. In potem je še enkrat zalajal. Ooooo, sem si rekla, naš Suki zna lajat! In potem je na vsak način hotel v smer, kjer jo je nazadnje videl. Vidno je bil vznemirjen. Ooooo sem rekla, Sukec moj, gremo domov, odpiramo šampanjec, pa ti znaš lajat ! Smile


Te dni nama je malce vroče: tej pravi pasji vročini se skušava izogniti z izleti v bližnje gore, malce stran iz Ljubljane pa je čisto druga klima:



Sicer pa naš Čukec Rudi ostaja suh, očitno je bila to njegova muha enodnevnica.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RheuBrina
Objavljeno: 10 Jun 2014 21:20 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.08. 2013, 14:53 Prispevkov: 258
Ah, kako vaš Sukec uživa! Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JOLIE
Objavljeno: 10 Jun 2014 21:50 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 07.05. 2013, 12:27 Prispevkov: 26
Joj, Suki...pa ti si pravi uživač.

Naši aktualni briketi so Orijen six fish...prej smo smo se eno leto ukvarjali z njegovo hrano...sveže, pa kuhano, pa zelenjava, pa riž, pa makaroni, briketi takšni in drugačni. Vmes smo Mimota uspeli zrediti za cca 5kg, pa smo potem zgubili 2 kg, imeli smo prhljaj, suho kožo...no sedaj pa smo očitno našli pravi recept...omenjeni briketi z dodatkom mešanice ajdove in prosene kaše kuhane v mesni juhi in nekaj kuhanega mesa (zajec ali ovčetina), občasno par špric lososevega olja in 1x tedensko kuhano jajce. Jaz brikete zamrzujem zaradi pršic in jih pred obrokom prelijem z vrelo vodo, da se ta nesnaga dokončno uniči. Tudi jajce skuham zaradi pršic in salmonele. Preckratkim smo imeli namreč vnetje črevesja, kar pa je bilo lahko posledica salmonele, stresa, kakšne talne packarije...v glavnem razlogov je malo morje. Zato sem sedaj toliko bolj previdna pri hrani in ta kominacija se zelo dobro obnese. Suha koža in prhljaj sta izginila, dlaka je svetleča in na nekdaj golih mestih se tudi zarašča. Če boste prešli na brikete z visoko vsebnostjo proteinov, vam toplo priporočam počasno uvajanje. Jaz sem začela z 10%, pa sva se kljub temu sprehajala takoj tudi ponoči. Zagotovo vsak pes ne reagira tako kot je naš Mimo, je pa vsekakor malo previdnosti potrebno upoštevati. Izločili smo tudi mlečne izdelke, čeprav jih naš Mimo obožuje in so sedaj res izjema z veliko začetnico. Laktoza v mlečnih izdelkih ni ravno najboljša prijateljica naših psov. Ampak vseeno...občasno se je treba posladkati in kašen sladoled našemu Mimotu naredi tako veselje, da mu ga ne morem odreči v celoti. Poiskušajte, testirajte, opazujte in boste našli rešitev...prepričana sem v to.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 3 od 9
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu