Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  AKTUALNI PROFILI HRTOV, KI IŠČEJO SVOJE LJUBEČE DOMOVE  ~  Galgi na voljo za posvojitev - JESEN/ZIMA2013 in POMLAD2014

HrtjiSvet
Objavljeno: 12 Okt 2013 17:38 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Tokrat poskušamo (z največjo mero kreativnosti) galge razvstiti v neke skupine. Nikakor ni namen psom pripisati nekih definitivnih karakteristik, še vedno je vsak galgo osebnost zase in življenje v zavetišču ni najboljši pokazatelj vedenja v pravem domu, ko se pes sprosti, zaživi in razživi svojo pravo naravo... Vsekakor pa nas neke posamezne značilnosti tako spominjajo od psa do psa, da jih bomo poskusili stlačiti v neke hudomušne opisne kategorije. Od tu dalje pa vas vabimo na njihove osebne profile, kjer vas bo smrček pozdravil tudi s svojo realno podobo.

Spremljevalni pes
Samci, izrazito visoke in močne postave, res izjemni primerki svoje pasme. Kot že omenjeno, trenutno prebivajo v ogradah na samem robu zavetišča, v mini skupinah po tri, umaknjeni od vrveža in zaradi tega še toliko bolj umirjeni in trenutno povsem nekonfliktni. Njihova osnovna značilnost je, da so pravi “delovni” psi, vajeni spremljati človeka, brez vsiljivosti, brez izražanja zahtev. Ti psi so v vsakem trenutku ob človeku, a bolj kot senca, umirjeni, hvaležni za vsako besedo in dotik. Res vrhunski karakterji za ljudi, ki si želijo postavnega samca, ki ne zahteva veliko pozornosti, zgolj redni sprehod in prostor za počivanje. Če pa bo na voljo še kakšna roka za čohanje, pa še toliko bolje, a ti psi bodo zadovoljno počakali tudi, ko časa za njih ne bo. V tej skupini predstavljamo Hermana, Lorenza in Fiera; mlajši, bolj energični, a še vedno strahotno simpatični pa so Ligero, Ernesto in Charlie.


Velike krave
Resnično jih težko poimenujemo drugače. No, pravzaprav so resnično konjske postave, definitivno s primesjo greyhound krvi, posledično tudi z nekim konjskim karakterjem – vse je nekako počasi, štorasto, preprosto preveliko. Veliki veliki, veliki, a tako neznosno scrkljani in nenehno čakajoč novo božanje, da so preprosto nič drugega, kot neke orjaške scrkljane krave. Če želite res veliko topline, polno naročje psa in neskončne seanse crkljanja, potem sta za vas prava Doque (ja, naš Naročni greyhound je še vedno tu) in Junco, pa tudi postavna Lista, in Obby.


Super plašni
Žal, tudi ta kategorija v zavetišču ostaja stalnica. Tu ne govorimo o plašnem galgu, ki se previdno umika človeku, a bi ob premiku v stalni dom to zadevo razrešil v par dnevih. Tu govorimo o res plašnih psih, ki trenutno svoje dneve preživljajo povsem enako – stisnjeni skupaj v eno košaro! Komaj si upajo živeti, dalj od tega pa v zavetišču ne bodo nikoli prišli. Zanje je edino upanje za kolikor toliko normalno življenje premik v stalni dom, v človeško bližino in obvezno v družbo še enega psa, v mirno okolje, kjer bodo ob ogromno potrpežljivosti in nežnosti počasi, počasi napredovali in končno stare travme pustili za seboj. Tudi to vsidrano grozo se da premagati, vendar pa brez usmerjene pozornosti ne gre. Dokler ti psi ostajajo v zavetišču, niso nič drugega kot živi mrtveci. Trenutno se v betonskem kotu, v večni senci, stiskajo Gema, Francesca, Rebecca in Tigre, Punteno.


Klovni
Klovnčki so psi, ki jih je nemogoče prezreti ob prihodu v večje krdelo psov. Ker so navihano razigrani, vedno tam, zelo aktivni, polni energije (kljub turobnemu okolju, v katerem preživljajo dneve). Ti psi so najverjetneje zgolj zavrženi s strani človeka, vsekakor človeka naravnost obožujejo in komaj čakajo, da se spet prilepijo na koga. Za pozornost so pripravljeni narediti vse, tudi agresivno zavarovati svoj položaj ob človeku. Ti psi so prav gotovo prisrčni, vsekakor pa njihova navdušenost nad človekom v stalnem domu lahko rezultira v zelo aktivnem psu, ki zahteva več pozornosti; zelo pogosto tudi ne prenašajo dobro samote, zato so priporočljivi za aktivne družine, kjer bodo res minimalno osamljeni (tudi malo sami doma) oziroma kjer je že na voljo drugi družinski pes. Razigrane bučke so Bintang, Guiness, Pico, Arabier, Leila, Vera, Cesar, Felipa, Javier, Ado, Azar, Ekspresso, Felix in andaluzijski podenco Pluto,


Večno prezrti
To je verjetno daleč najštevilčnejša kategorija galgcev, ki trenutno domujejo v zavetišču. Nekateri čakajo že leto in več, ljudje prihajajo in odhajajo, oni pa ostajajo. In zakaj? Preprosto zato, ker so povprečni. Sicer jih krasi pristni galgo karakter, so ljubeznivi, nežni, tako hrepenijo po svojem človeku – a žal so zgolj povprečni. Morda je njihova dlaka povprečne in prepogosto videne barve. Morda se ne znajo obnašati kot klovni in siliti v ospredje, pač pa potrpežljivo čakajo, če jih bo le kdo opazil. Prav gotovo niso agresivni pretepači in ne ustrahujejo drugih, pa zato nikomur ne gredo na živce in niso prioritetni. So zgolj in samo – prečudoviti galgi, ki si zaslužijo svojo novo priložnost. Prav gotovo kategorija, v katero se splača pogledati, če iščete neproblematičnega pasjega sopotnika in imate manj izkušenj s pasmo. Ti psi prav gotovo ne bodo razočarali, njihova hvaležnost pa bo neskončna! Tako da vabljeni k razmisleku o sledečih: Plata, Chupete, Marquesa, Dunia, Hela, Esmeralda, Tequila, Ligero, Sevillana, Cielo Noa, Gemma, Caramelo, Anabel, Amstel, Cosima, Rumbosa, Castle, Claudia, Lista, Marisa, Dulce, Loly, Barquillo, Marcosa, Ligero, Mora, Fantasia.

V zrelih letih
Še ena izmed kategorij, kjer se ljudje resnično nepravično obnašamo do teh psov. Kajti res težko je premostiti večni predsodek “starosti”, še posebej, če je nekih 6 ali 7 let že podprtih z malo obrazne beline (kar pa ni znak starosti, saj siveti lahko pričenjo tudi psi, stari komaj dve leti!). To nikakor niso stari in obnemogli psi, to so galgi v največjem razcvetu življenja! Vseeno pa so na svetu tako dolgo, da so že izgradili stabilen značaj, so umirjeni in zlahka vodljivi, povsem nevsiljivi in neproblematični. Ti psi so idealni za ljudi z manj časa, za neizkušene ali preprosto manj aktivne ljudi, saj ne zahtevajo veliko, niti v času niti v energiji. So pa tako neznansko zadovoljni, če le lahko dobijo svojo dozo pozornosti. Resnično kategorija, ki je pogosto napačno prezrta in odrinjena v kot razmisleka, čeprav nosi izreden potencial! Naj tako toplo priporočimo Liz, Lista, Claudia, Rumbosa in Moro.


Kritični
Naj na zadnjem mestu, a s toliko glasnejšo prošnjo za pomoč, omenimo vse tiste galge, ki nujno, ampak res nujno, potrebujejo umik iz zavetišča. Najpogosteje so to povsem podredljivi psi, ki se v krdelu sploh ne znajdejo in vedno pristanejo na dnu hierarhije, na zadnjem mestu, ki prinaša zgolj ustrahovanje in batine. Zato so ti psi navadno polni brazgotin ali trenutno na zdravljenju na kliniki, delujejo preplašeno (kar pa karakterno niso, če bi se le lahko ognili krdelu), slabotne postave (saj jim drugi psi ne pustijo do hrane) in precej zanemarjeni (posledica pogostega valjanja po tleh, kjer priznavajo premoč dominantnejših ter slabših pogojev bivanja, saj si niti mesta za spanje ne zmorejo izboriti in tako pač ždijo, kjer jim že ostane, navadno zunaj na mrazu in dežju). Ti psi (najpogosteje psičke) so pravi mali biseri, ki nikoli ne bodo povzročali težav, saj so pretrpeli že toliko, da bodo zgolj hvaležno sprejemali vsakršno pomoč. Potrebujejo potrpežljive altruistične ljudi, ki v posvojitvi res prepoznajo element reševanja življenja – ljudi, ki jim bodo nudili prvovrstno oskrbo do zacelitve vseh ran, dobro prehrano in redno gibanje, predvsem pa umirjeno okolje, v katerem ne bo več kopice psov, ki bi jih lahko ustrahovala ali jim škodovala. Žal ti psi nimajo veliko časa na voljo, vsak dan je za njih resnično borba za preživetje, zato tu apeliramo na vse, ki si prvenstveno želijo pomagati – prosim pozabite estetske kriterije in preference in če lahko, sprejmite psa iz te kategorije. Resnično mu boste podarili življenje, nežna punčka pa se bo v kratkem času prelevila v najlepšo in najbolj pridno galgico na svetu, katero vam bodo vsi zavidali! Urgentno dom iščejo Marita, Veronica, Dia, Jaime, Serrat, Leila, Dulce, Loly, Pinteno.

Vabimo vas na našo spletno stran www.hrtjisvet.org, da si ogledate profile teh hrtov, ki smo jih omenili zgoraj. Nekateri med njimi so morda že našli svoj dom in jih ne bo več možno zaslediti, nekateri pa na spletno stran šele prihajajo. Ker je posvojitev hrtov zelo aktivna in živa tema, vas lepo prosimo za razumevanje in se ne jezite na nas, če na spletni strani ne bo več hrtka, ki smo ga omenili ...Veselite se z njim in nami, saj je morda ravno on že dobil dom! Prav tako vas prosimo za razumevanje, saj moramo kot ekipa pripraviti še kar nekaj novih profilov hrtkov, ker pa to vsi počnemo v svojem prostem času, se morda napiše kakšen dan več profilov, spet drugič manj in tako niso vsi naenkrat tudi objavljeni na spletni strani.

HVALA za razumevanje; HVALA ker spremljate naše delo in HVALA za vso vašo podporo!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
Pomagamo hrtkom v stiski!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 12 Okt 2013 17:48 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Galga VERONICA je od našega zadnjega obiska v maju, v ogradi v kateri živi z večimi galgi, bila povsem odrinjena na rob, kjer jo je večina galgov enostavno odrinila in izolirala na obrobje ograde, kjer Veronica preživi večino dneva in noči. Ostali galgi ji dovolijo niti h koritu s hrano, ter jo terorizirajo, preganjajo in renčijo nanjo. Ta nežna, umirjena in pridna punčka se ne zna postaviti za sebe, zato smo v septembru, ko smo ponovno bili v zavetišču, bili zelo žalostni ob pogledu na to situacijo, kjer pa Veronica nikakor ni najmočnejši člen in jim ni nazaj povedala, da si tudi ona želi hrane in svoje košarice v toplejšem zidanem notranjem delu ograde. Zato se je naša ekipa odločila, da mora pod nujno iz zavetišča in tako prihaja novembra v Slovenijo. Ta ljubka in neproblematična psička svojega doma še nima in zanjo še iščemo družinico, ki bi jo brezpogojno vzela za svojo. Prosimo obiščite našo spletno stran in si preberite več o prelepi Veronici, saj bo morda ravno vam ukradla srce. V kolikor razmišljate o posvojitvi Veronice nam pišite na info@hrtjisvet.org.
Profil Veronice: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgica-veronica/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 12 Okt 2013 18:00 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Tudi drobna, nežna, ljubeča in nevsiljiva galgica MARITA težko prenaša življenje v zavetišču. V preteklosti jo je izdal človek in postala je če le še ena v poplavi nezaželjenih hrtov v Španiji, ... zavržena, sama in nikakor ne ljubljena. Ko je prišla v zavetišče, smo si si vsi predstavljali, da zdaj pa je končno rešena, a žal temu ni tako. Življenje v zavetišču je težko, vsak dan je tam zgolj goli boj za preživetje za te pse (ni izjem, tam živijo v krdelu in tam je bolj za hrano, za prostor, za življenje, zato je še toliko bolj pomembno, da jih čim več in čim prej spravimo ven). In tudi za Marito je v zavetišču tako. Žal so jo tam izdali tudi njeni "sorodniki" - galgi, saj ni na krdelni lestvici napredovala niti za milimeter. Kot najšibkejši in prestrašeni člen v ogradi je bila nenehno tarča napadov in tudi ugrizov drugih psov, pred njimi je panično bežala, dobesedno kričala od strahu, pri tem tudi lulala od strahu. Niso je pustili hoditi po ogradi, niso ji pustili spati v zidani hišici zraven njih, niso ji dovolili do korita ...nič ji niso dovolili! Če si je sama po njihovo dovolila preveč, si je zaslužila "klofuto" - oz. kar krut ugriz! Tako težko je videti galga, ki se ne zna in ne zmore vklopiti, ko samo gleda na človeka kot rešilno bilko, ki jo bo odpeljal iz te glasne in zanjo nevarne ograde, ven iz tega glasnega zavetišča, stran od množice psov. V septembru, ko smo bili v zavetišču nas je njeno stanje in situacija tako pretresla, da smo se nemudoma odločili, da gre urgentno iz zavetišča in zato tudi Marita prihaja novembra v Slovenijo. Marita na svoj primeren dom še čaka in zato vas vabimo, da si na naši spletni strani pogledate njen profil in v kolikor menite, da bi ji lahko nesebično ponudili vaš dom in ji končno pokazali, da življenje ni samo strah in panika, potem nam pišite na info@hrtjisvet.org.
Profil Marite: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgica-marita/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 15 Okt 2013 09:38 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Črni biser - galgo Obby! Obby je krasen galgo višje rasti, skoraj grey konstitucije. Prav tako v sebi nosi umirjen in zelo lep grey karakter. V ogradi lepo shaja z ostalimi galgi, se nikdar ne sili v ospredje, a se vseeno nežno stisne, če mu človek nakloni vsaj malo pozornosti. Obby je zelo lep, ima prelep črn kožušček in res prekrasno hrtjo postavo. Je pravi lepotec! Ko sem stopila v njegovo ogrado je kot magnet pritegnil na sebe in enostavno od njega nisem mogla odlepiti svojih oči. A Obby se te svoje pozitivne energije in lepote, ki jo oddaja sploh ne zaveda, zato ostaja neopazen v ogradi, ne sili naprej, kar pa mu seveda zmanjša možnost, da bi ga kdo posvojil. To je krivično, saj je Obby enostavno prečudovit hrt v vseh pogledih. Z ostalimi psi v ogradi se zelo lepo razume.
Če si želite karakterno in vizualno prečudovitega visokoraslega hrta, potem je Obby tista prava izbira za vsa. Galgo Obby je v zavetišču od januarja 2013. Več o možnosti njegove posvojitve na info@hrtjisvet.org.
http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-obby/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 15 Okt 2013 09:39 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600

Galgica Vera je zelo prijazna in živahna galgina s kožuščkom svetlo bridnle barve in temno masko na obrazu. Zanjo je življenje ena velika igra tudi v zavetišču, kjer je življenje res težko, človek pa ji prav tako ogromno pomeni. Ko vstopim v ogrado ali delim priboljške je vedno prva pri meni, tudi s skakanjem pokaže, da si ona želi biti prva, prva. Vera rada človeku deli tudi nežne poljubčke, je zdrava, vesela in aktivna galgina, ki bo nekoga, ki je res aktiven zelo osrečila, saj bi za človeka naredila pa res vse. Vera je tudi zelo pametna in poslušna galgica, saj ko ji rečem, da mora počakati in naj gre stran, si vzame distanco in me samo zvedavo opazuje. V ogradi, kjer včasih s svojim vedenjem najeda resnejšim in umirjenim galgom, se vedno umakne, ko ji modrejši od nje pač po pasje povedo, da naj se malo umiri. Nikoli ne sili v konflikt z njimi in se jim vedno tudi podredi.

Vera obožuje igro, zato ji metanje in prinašanje žoge pomeni zelo veliko in bo zunaj vaša aktivna sopotnica. Fizbiji in žogice pa bodo s prihodom Vere v vaš dom definitivno vaša obvezna oprema. Vera je res krasna in živahna mlada galgina, ki kar naprej repka, deli človeku poljubčke in je nadvse pozitivnega značaja. Če si želite aktivnega in živahnega galga, je ljubka Vera prava izbira za vas.

V zavetišču je od februarja 2013 in bi res morda bilo bolje, da bi se učila zunaj ograde in ne od svojih pasjih prijateljev, da bi ji človek natančno in odločno pokazal meje in jo učil pravih stvari, saj Vera naravnost hrepeni po učenju novih stvari. Več o možnosti posvojitve Vere na infovhrtjisvet.org.
http://www.hrtjisvet.org/hs/galgica-vera/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 15 Okt 2013 09:39 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600

Espresso je prelep galgo višje rasti, srnje rjave barve in zelo prijaznega karakterja. Svoj repek novi visoko dvignjen, v ogradi se zelo lepo razume z ostalimi, žal pa včasih s strani drugih galgov ni prav dobro razumljen. Espresso res nikoli sam ne sili v konflikt, drugi pa si ga včasih prav grdo privoščijo. Ker je malo bolj živahne narave in zelo podredljiv, si ga včasih kateri od galgov tam privošči in ga preganja, mu kaže zobke, čemur se Ekspresso spretno umika in to ne sprejema kot grožnjo, saj je še naprej vesel in igriv galgec. Človek mu veliko pomeni in ko pridem v ogrado, takoj priteče, veselo repka v pozdrav in se prav po hrtje smeje.
Ne skače ali kakorkoli drugače ne kliče človeka po pozornosti, je pa zelo vesel, če ga pokličem k sebi. Takrat Espresso veselo priteče, se nežno stisne v objem in uživa v človeški pozornosti, objemih in pobožkih. Karakterno se je v zavetišču pokazal za povsem neproblematičnega, odprtega in veselega galga, ki enostavno uživa življenje.
Je zelo lep galgo in bo v ponos svojemu novemu skrbniku. Vsekakor je Espresso že predolgo v zavetišču in res ne razumemo, da te lepote in lepega hrtjega karakterja ni še nihče opazil. V zavetišču je od januarja 2013.
Več o možnosti posvojitve Espressa na info@hrtjisvet.org.
http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo_espresso/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 15 Okt 2013 09:40 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600

Galgo Cesar je prelep mlad samček. Ima dlako bele barve z brindle ožigi, po hrbtu malo daljšo in resasto. Cesar je še pravi mladi navihani fant, ki se v ogradi v kateri živi želi uveljaviti, je igriv z ostalimi galgi in rad teče z njimi, igra se tudi sam s seboj, če je to potrebno. Cesar uživa življenje, je zvedav, igriv in zabaven hrtek. Svoj repek nosi ponosno in visoko, življenje pa mu je ena velika zabava in je kar malo klovnast na trenutke. V ogradi nikakor ne sili v ospredje, ne sili v človeka, a če ga pokličem k sebi rad pride in se tudi prepusti cartljanju.
Cesar je mlad in igriv, a hkrati nezahteven hrtek, ki bo nekomu zelo polepšal življenje s svojimi navihanimi igricami, a bo hkrati željan, da se mu postavijo meje in se ga nauči tudi novih stvari, saj je izredno pameten. Cesar je karakterno in vizualno krepak hrt, za katerim se boste s ponosom sprehajali po mestu, saj se bodo za njim obračali pogledi občudovanja. Ni prav, da se tako mlad galgo uči v zavetišču od drugih psov, prav je, da se novih stvari nauči od odgovornega in odločnega človeka. Zato Cesar vsekakor potrebuje svojo priložnost.
Če si kdo želi mladega, lepega, igrivega, radovednega, željnega učenja, potem je Cesar tisto pravo za vas. V zavetišču je od julija 2013.
V kolikor razmišljate o posvojitvi galga Cesarja, nam pišite na info@hrtjisvet.org.
http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-cesar/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 16 Okt 2013 08:04 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
CIELO je prijazna srnje rjava galgina, ki nevsiljivo pride do človeka in se prepusti cartljanju. Vedno se odzove, ko jo človek pokliče k sebi in se mu zelo rada stisne v objem. Nikdar se v ogradi ne sili v ospredje, ne tekmuje z ostalimi psi, ter ne skače na človeka. Z vsemi psi v svoji ogradi lepo shaja, ko nastane situacija napeta in konfliktna med njimi, pa se raje umakne in počaka, da »vihar« mine. Ta mila, nežna, lepa, cartljiva in nekonfliktna psička je še ena tistih, ki je za organizacije, ki si želijo samo živahne galge, povsem neopazna in ravno to ji ne da možnosti, da bi končno dobila dom. Mi v njej vidimo pravi hrtji zaklad, samo priložnost potrebuje …
Verjamemo, da bo Cielo prijetna pasja sopotnica, da bo hvaležna za sleherni dotik in besedo, ki ji jo boste namenili, v zameno ne bo zahtevala veliko – le vašo brezpogojno ljubezen, topel dotik, svoj prostor v vašem domu in vaše srce. Prijetna psička skratka, ki si vsekakor zasluži svojo priložnost.
V zavetišču je od februarja 2013. Če razmišljate o posvojitvi galgice Cielo nam pišite na info@hrtjisvet.org.
http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-cielo/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 24 Okt 2013 22:04 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Same vesele novičke danes!
waw
Galgi Mora, Felipa, Miguelin, Obby in Tequila, ki so iskali domove tudi v Sloveniji, so rezervirani in že imajo zagotovljene domove v drugih državah po Evropi. Zelo smo veseli za njih. Se nas takšne stvari še bolj dotaknejo, ker smo jih imeli priliko spoznati in so vsi ti hrtki vedno tudi malo naši. Za vedno jih bomo ohranili v naših srcih in v prelepih spominih. Veselimo se z njimi ...
Mora, Felipa, Miguelin, Obby in Tequila - bodite neskončno srečni in ljubljeni! xxxx

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 05 Nov 2013 08:04 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
DULCE je je brindle galgica drobne konstitucije in res prečudovitega karakterja, malo večja od whippeta. V ogradi brez problema sobiva z vsemi, se nikoli ne izpostavlja konfliktnim situacijam, ter se takrat kadar postane »vroče« umirjeno umakne na stran in opazuje kaj se dogaja. Dulce ima res prijeten nevsiljiv karakter, prijazna je tako do psov, drugi psi je vsekakor ne terorizirajo, predvsem pa je neksončno prijazna tudi do ljudi. Ko vstopimo v njeno ogrado nežno pogleduje h človeku, ko jo pokličemo počasi pristopi, stisne glavico v naročje in prav vidno uživa v nežnostih.

Ta ljubka galgina lepo shaja v njeni ogradi, s strani ostalih galgov je čutiti do nje neko posebno spoštovanje in jo vsi res lepo sprejemajo. Dulce so našli na ulicah Zamore, z grdo zlomljeno tačko. Predvidevamo, da ji jo je zlomil prejšni lastnik, saj je to velikokrat praksa, ko se galgov hočejo znebiti, da ne tečejo za njihovimi avtomobili. A Dulce je nekako uspela preživeti kruto življenje na ulici, tačka se je tako zarastla po svoje in zato je to vizualno videti ne preveč lepo. Njeno stanje je možno videti tudi na spodnjih fotografijah. A Dulce to ne ovira, je srečna, ne kaže bolečin, se normalno giblje in povsem brez problema hodi in teče. Vsekakor je to njena velika ovira pri posvojitvi in žal tukaj njen prečudovit in umirjen karakter ne prepriča ljudi, da bi se odločili za to galgino.

Mogoče pa je prepričala vas, da ji lahko ponudite lepo življenje, saj po vseh krutostih, ki jih je preživela s strani človeka, končno mora tudi za njo posijati žarek upanja …

Več o možnosti posvojitve Dulce na info@hrtjisvet.org

Še video posnetek, kjer je možno videti tudi prijazno DULCE: http://youtu.be/I_oEyuuO0g4

Več njenih fotografij najdete na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-dulce/

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 10 Nov 2013 21:46 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Čisto svež video posnetek galga HERMAN-a in galga SINCHAN-a, katera iščeta dom tudi v Sloveniji.
http://youtu.be/iIHpmft9aUQ

Več o HERMAN-u najdete tukaj: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-herman/
Več o SINCHAN-u najdete tukaj: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-sinchan/

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
RheuBrina
Objavljeno: 10 Nov 2013 22:40 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.08. 2013, 14:53 Prispevkov: 258
O, kako je Herman postal krepak fant. Pravo veselje ga je gledati. Razz
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NEON
Objavljeno: 11 Nov 2013 22:19 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Galgici COSIMA in ANABEL nujno iščeta dom! V Slovenijo bi lahko prišli že z naslednjim transportom, ki se bo zgodil v začetku januarja.

Več o COSIMI tukaj: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgica-cosima/
Več o ANABEL tukaj: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgica-anabel/

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 13 Nov 2013 08:16 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Galgica COSIMA je rezervirana in že ima zagotovljen dom. Super veseli smo za Cosimo. Bodi srečna punčka. Smile

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ura
Objavljeno: 13 Nov 2013 10:52 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 21.10. 2012, 16:32 Prispevkov: 1481 Kraj: Slovenj Gradec
O, super novica! Cosima, srečno! veselje
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 2 od 5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu