Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  ARHIV PROFILOV HRTOV  ~  Galga BREEZE - POSVOJENA!

NEON
Objavljeno: 10 Jul 2012 06:18 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Tudi za galgico Breeze odpiramo čisto njeno temo. Very Happy

Njene začetke lahko preberete tukaj:
http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-about217.html

Včeraj je Breeze skupaj s Peretil prispela v Slovenijo. Pozno popoldan smo se odpravili po njo v Ljubljano k Maši in Simoni.
Malo me je res bilo strah, kako se bo obnašala, ko bo zapustila svojo zaveznico in prijateljico galgico Peretil, na katero se je več kot očitno zelo navezela in je v njej našla nekakšno oporo.
A se je Breeze presenetljivo dobro prilagodila dani situaciji.

V avtomobilu je bila zelo pridna, malo je radovedno kukala čez okna, večino poti pa je preležala na kovtrčku v prtljažniku.
Po prihodu domov smo spodaj počakali na Nekico in Ebony, ki sta jo z mahajočimi repki pozdravili, Breeze pa ju je radovedno povohala.

Potem smo se odpravili na daljši sprehod. Kot nalašč, so ravno včeraj bili zunaj "vsi" psi, tako da se je testiranje že kar takoj začelo . Tako smo že nekaj metrov stran od našega bloka naleteli na hudo psičko z mladički, ki je ravno Breeze zelo, zelo natulila, se tudi zagnala v njo - ...Breeze je skoraj skočila iz kože in poskakovala kot mala kozica, da bi pobegnila seveda. No, uspešno smo jo pomirili in, ko je videla, da ji mala "pošast" nič hudega ne bo naredila, smo se odpravili naprej, kjer nas je nekaj metrov stran nahrulil še mali pekinezer. Breeze je že očitno bolj ignorantsko šla mimo njega. Wink
Prvi test smo uspešno prestali in nadaljevali pot proti našemu travniku. Ker smo morali en del poti prehoditi tudi ob stranski cesti, ki pa je ravno včeraj bila zelo prometna, smo takoj bili postavljeni pred drugi test - kolesarji, tekači, sprehajalci, rolarji, avtomobili... Rolling Eyes
Breeze se zelo boji neznanih zvokov, predvsem, ko prihajajo za njenim hrbtom. V tem primeru s strahom pogleduje nazaj, ter se postavi bočno, če misli, da je nevarno za njo ...Vseskozi je na preži s pogledi in ušeski, dogajanje okoli sebe vpija kot mala gobica. A vse to smo pridno prestali, jo pohvalili vsakič, ko je avto zapeljal mimo in, ko so ljudje šli mimo in, ko ni panično skakala.

Breeze očitno ni bila vajena hoje na povodcu, a se je izkazala za zelo hitro učljivo in pridno galgico. Sicer na vsake toliko časa zelo potegne, predvsem za Nekico in Ebony, a če jo nežno potegneš za povodec in ji rečeš "poleg", nežno upočasni tempo in te pogleda. Seveda sledi pohvala in potem nekaj časa hodi lepo ob nogi ...Nobenih problemov nima tudi z ovratnico ...

Na travniku smo srečali tudi malega, vedno spuščenega kokeršpanjela, ki nas je seveda kot vedno, ves vesel prišel pozdraviti, pa ravno najbolj všeč mu je bila Breeze, ki je zagnala zaradi tega malo paniko in se hotela izmuzniti iz ovratnice. Ko je videla, da ji ta malček ne bo naredil nič hudega, se je pridno umirila. Na poti nazaj smo ga zopet srečali in ga je lepo "prenesla".

Včeraj zvečer kljub dolgemu sprehodu ni Breeze zunaj ne lulala in ne kakala. Revica, preveč je bilo vsega novega, sami čudni ljudje (tudi ljudi se boji in kar švrkne mimo nasproti hodečih), čudni zvoki zunaj in doma, čudno govorimo, pa nekaj jo hočemo božati, pa dve hrtji pošasti, ki vsake toliko nanjo zarenčita ...Breeze pa ju samo čudno gleda in gre stran ...Je podredljiva in prilagodljiva med psi, sploh hrti.
Dejstvo je, da Breeze nima problema z drugimi hrti, ob njih se počuti varno in bi jim povsod sledila, bila z njimi, malo manj dobro pa se zaenkrat počuti od drugih psih, ki jih srečamo zunaj.

Včeraj je pridno pojedla tudi svojo porcijo makarončkov, puranjih želodčkov in rožmarina ...Sicer je tako bolj po zavetiščno, zaganja se v hrano in s strahom pogleduje naokorg ...No, ona je je tudi takoj na začetku tako po scoobyjevsko kar stlačila v posodico od Neke in Ebony, ki sta ji spet glasno povedali, da to pa si smrkljica že ne more privoščiti, tako da je potem tudi Breeze videla, da bo kar bolje, če se loti hrane v svoji posodici.
Očitno pa je, da ji sveže kuhana hrana bolj odgovarja kot pa briketi ...hm.

Čez noč ni, kjub temu, da ni včeraj nič naredila zunaj, niti lulala, niti se pokakala v stanovanju. Je pa izdatno lulala danes takoj zjutraj, ko smo šli ven.
Torej, punca je tudi sobno čista ... Wink

Zelo, zelo sem presenečena nad stanjem v katerem je prišla Breeze, saj ni niti približek tistega, kar smo spoznale prve dni v karanteni v Scoobyju in resnično se pozna, da smo v zavetišču z njima delali mi, pa potem Melissa in zdaj še prostovoljka Ana. V njenih očeh ni več smrtne groze, ko jo pogledaš, je zgolj še plašnost, a se vidi, da bo vidno napredovala in, da že zaupa ljudem, ki smo tesno z njo.

Vsekakor se mora navaditi na vse predvsem zunanje moteče dejavnike, ki jih pri nas vsekakor ne bo manjkalo, pridno se bomo navajali na te "čudne" stvari. Pač, potrebno je poskrbeti za maksimalno varnost, da zunaj kam ne pobegne, ter jo učiti, učiti, učiti, da tudi zunaj ni nič hudega, da so to pač vsakdanje in normalne stvari. Menim, da zna Breeze zelo hitro napredovati.

Zaenkrat menim, da bi za Breeze bilo zelo zaželjeno, da bi v njenem domu, ki ga bo kasneje iskala, že bil kakšen stabilen hrtek, saj ji bi to veliko pomenilo.

Fotografije sledijo ... Cool Laughing


Nazadnje urejal/a NEON 07 Nov 2012 23:29; skupaj popravljeno 2 krat

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 10 Jul 2012 12:13 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
No pa še nekaj fotk z našega brloga ... Wink

Lepotička Breeze se odpravlja na sprehod ...





Tri hrtje rite na sprehodu ...


Marogica Breeze ...Smile




Hladimo se v senčki ...


Nežna kot sapica ...Breeze ...

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 10 Jul 2012 19:46 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Breeze je že osvojila vse udobje comfort ležišča. Wink



Po naporni domači pasji kuhinji in obilnem obroku si je potrebno odpočiti ...Smile))




Tudi očke že zapremo in si malo oddahnemo ...Breeze je drugače vseskozi na preži in opazuje, da se ne bi kaj nepričakovano zgodilo, brez da bi ona vedela za to ...Vseeno je v njej še vedno strah pred neznanim, v stanovanju in tudi zunaj. A počasi bomo zmogli in premagali tudi to ...Wink



Zunaj so nam še vedno največji strah mimo vozeči avtomobili, kolesarji, ljudje, ki prihajajo nasporti in za nami. Ampak verjamem, da se bo počasi navadila tudi tega. Mi se tako in tako nimamo nikamor za umakniti, tako, da bo z mestnim vrvežem živela prav sleherni dan in se počasi navajala na vse dražljaje okolja. Cool

V zelo veliko oporo sta ji tudi Nekica in Ebony, saj se prav zgleduje po njima, ter ji vsekakor dajeta občutek varnosti. Čeprav se do nje nič damsko ne obnašata ... Obe jo ignorirata, ji kažeta zobe, če se jima preveč štuli zraven, danes sta ji hoteli celo zarubiti goltanec, ker uboga Breeze pač ni vedela kaj bi z njim počela ...Skratka prave vzvišenki sta, kot da sta že pozabili kako je bilo njima, ko sta prišli iz zavetišča ...
aaaaa

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dr. Miška
Objavljeno: 10 Jul 2012 20:22 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 08.02. 2012, 18:45 Prispevkov: 160
Super vam gre! Cool
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TaPaTi
Objavljeno: 11 Jul 2012 16:21 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 17:52 Prispevkov: 318
Super, da se privajate... urbano življenje pa bo le še pripomoglo, da bodo strahovi hitreje izzveneli. Veseli tudi za to lepotičko Smile

_________________
Vse življenje si odgovoren za tisto, kar si udomačil. ~ Antoine de Saint-Exupéry
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NEON
Objavljeno: 11 Jul 2012 19:41 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Na današnjem večernem sprehodu nam je Breeze pokazala, da v kolikor se kakšen kuža igra oz. teka za žogico, da bi to isto počela tudi ona. Ko je videla psa v diru, je tudi sama našpičila ušeska, se dvignila visoko gor in ona bi kar tekla, tekla, tekla. Žal zanjo to še ni mogoče in bo verjetno še kar trajalo nekaj časa, da jo bomo spustili v ograjenem večjem prostoru, saj zunaj opazuje, ko jo zagrabi panika, kjer bi lahko pobegnila in se izmuznila iz ovratnice.
Punca je zelo močna in jo je treba urnk zadržat, da se ne strga z roke.

Drugače je pa zelo pridna, na povodcu in doma jo večkrat pokličem po njenem imenu"Breeze", a se na žalost še ne odziva nanj. Ko spozna, da menda pa že predolgo "kričim" eno in isto in, da mogoče pa je to namenjeno njej se obrne, pride k nogi (samo v primeru, da je na povodcu, doma še ne) in takrat pač sledi izdatna pohvala.

Imamo pa manjši problem s hojo po stopnicah navzdol (s hojo navzgor ni težav). Pri nas so res malo zoprne, krajše in spolzke stopnice in Breeze bi najraje čez njih kar poletela. Vidno se jih boji. Tesno jo držimo ob sebi in ji pomagamo, da nekako pride navzdol.

Breeze po večernem sprehodu že točno ve, da sledi izdatna kuhana večerja, zato pridno, skupaj z Nekico in Ebony, čaka v kuhinji za mojim hrbtom na svoj obrok. Očitno ji prehrana pri nas odgovarja, saj pridno poje vse, s prebavo pa tudi nima nobenega problema. Edini problem ima in se v primeru, če jo med hranjenjem pogledaš v oči, prestrašeno umakne stran od skledice. Takoj, ko ji obrneš hrbet pa se previdno približa skledici in hlasta po hrani.

Še nekaj današnjih fotk ...

Že vidno bolj sproščena pri počitku ...



Lepa bučka in lepa očka ...



Breeze in njena lepa tačka ...Manikuro je imela na voljo že v ponedeljek dopoldan pri Maši & Simoni ... Wink



Aja, se opravičujem bodočemu posvojitelju, ampak Breeze že obvlada
udobje človeške postelje ... Mi pač dovolimo našim psom na posteljo ...Rolling Eyes Laughing Razz


_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 13 Jul 2012 20:23 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Danes smo bili z Breeze pri prijazni veterinarki Viktoriji in veterinarske ambulante Zvitorepka v Celju.

Breeze je namreč iz Španije prišla s pozitivnim testom na anaplazmozo (opravljen je bil s hitrim testom). Veterinarka je predlagala narediti podrobnejšo krvno sliko na to bolezen, saj hitri testi včasih niso zanesljivi in ne pokažejo celotne slike v primeru, da bi bilo potrebno zdravljenje (treba je iz podrobnejših izvidov videti, kako je bolezen napredovala). Zato so ji danes ponovno odvzeli kri in zdaj čakamo na rezultate. V primeru, da bo pozitivna in glede na fazo napredka bolezni, nas čaka zdravljenje s posebnimi antibiotiki. Pregledali so nam tudi splošno krvno sliko, ki ne kaže nobenih večjih vnetnih procesov v telesu in tudi drugače je v dobrem splošnem zdravstvenem stanju.
Breeze ima celih 21 kg. Laughing Laughing Laughing
Malo težav ima Breeze tudi z zobovjem, saj so zelo obloženi z mehkimi, a vseeno že grobimi oblogami, ki zelo smrdijo iz gobčka. Kot sem omenila že včeraj pridno ščetkamo zobke, vendarle pa je veterinarka zaradi krvavečih dlesni in po pregledu povedala, da so vneta in zato smo dobili še antibakterijski in antiseptični gel, ki ga bomo namazali po dlesnih, ko si umijemo zobke.

Današnji veterinarski račun za Breeze je znesel 115,69 eur.
Vsaka vaša donacija za pokritje omenjenega računa je več kot dobrodošla.


Že v naprej vam hvala za vašo nesebično pomoč.



_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 16 Jul 2012 07:02 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Ko že mislimo, da smo napredovali tri korake naprej, se pač zgodi, da gremo spet dva nazaj. Sad

Danes zjutraj je preljuba Breeze zopet zagnala celo paniko zunaj in to zgolj zaradi tega, ker sem imela v rokah odprt dežnik. Trgala se je s povodca, imela prazen hudo prestrašen pogled in prepričana sem, da bi jo v tistem trenutku pocvirnala daleč stran od mene, če bi le imela možnost. Že tako se vidi, da človeku, torej nam še vedno ne zaupa in smo zanjo še vedno veliki bav-bav. S tem dežnikom v rokah sem pa zanjo očitno bila prava pošast. Tako sva potem pač hodili obe po dežju. Laughing Bova naslednjič šli korak naprej, tudi z dežnikom.

Opaziti je tudi, da se večinoma bolj navezuje na Neko in Ebony, kot pa na nas.
Vidno ji dajeta občutek varnosti, tudi, ko smo zunaj, predvsem ob cesti. Vedno se, ko hodimo po pločniku hipoma zažene proti njima oz. med njiju in hodi varno med njima.
Poskusili smo že, da bi pač šla sama z mano naprej, tako, da je Uroš z Nekico in Ebony šel v nasprotno smer od najine. Ko je pogledala nazaj in videla, da se oddaljujejo se je ustavila, se vkopala v tla in vlekla nazaj proti njima. Ni šans, da bi kar tako šla stran od njiju.
Prav tako je opaziti, da se v stanovanju počuti veliko manj sproščeno in je še vedno prestrašena, ter na vsakem koraku sledi Neki in Ebony, ne pa nam. Nam se ponavadi izogiba, sploh pa ne prenese, da bi kdo stal za njo ..., mora nas vedno imeti na dosegu oči, da vidi kaj počnemo.
Je pa zato zunaj slika povsem drugačna, sploh na travniku, kjer ona samozavestno stopiclja, z visoko dvignjenim rekom in raziskuje. Ker je na navadnem povodcu tako zelo vlekla, smo ji raje namestili fleksi, na katerem se počuti kar malo bolj svobodno. Na travniku jo pustim na malo daljšo razdaljo, da lahko raziskuje, medtem, ko je na ulici in ob cesti na krajši razdalji, saj se še vedno boji mestnega vrveža.
Na povodcu na travniku še vedno brez problema pride k nogi, te malo pogledat in po svoj pobožek, potem pa gre spet naprej. Parkrat je šla tudi do drevesa in, ker pač nima občutka, da ima gor povodec, se malo zavije naokrog in potem panika, spet trganje s povodca in ovratnice, ker pač ne ve, da če se hoče odviti, da mora nazaj. Potem pa se tako malo lovima okoli drevesa, jaz za njo, da bi jo odvila, ona pa beži panično pred menoj. Hja, takle mamo ... Rolling Eyes Laughing

Še vedno se tudi ne odziva na svoje ime.

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 17 Jul 2012 05:31 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Breeze se je včeraj prvič z veseljem lotila in požvakala sušeni goltanec.
Bil ji je všeč ... waw

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tina_malina
Objavljeno: 17 Jul 2012 22:07 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 20.06. 2012, 10:11 Prispevkov: 60 Kraj: Anhovo
Držim pesti, da bo z Breeze vse v redu Very Happy
Ta galgica si resnično zasluži lepo, mirno in srečno življenje....
Pozdravček od mene in moje Conchite.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NEON
Objavljeno: 21 Jul 2012 08:53 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Super veseli smo. Dobili smo izvide iz medicinske fakultete v Ljubljani, kjer smo opravili podrobnejši pregled krvi in od koder so nam potrdili, da je bil hitri test v Španiji lažen, saj je Breeze NEGATIVNA na anaplazmozo. Smile

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 26 Jul 2012 23:15 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Marogica Breeze je v začasnem skrbništvu pri nas že skoraj tri tedne ...V tako kratkem času je naredila neverjetno velike korake in napredovala. Končno je začela zaupati človeku. Danes je prvič prišla na sedežno, ko sem gledela TV, se stisnila k meni, me s taco dreznila češ "božaj me, ker to pa je fajn veš!". Še včeraj se je izogibala mojemu pogledu naravnost v oči, danes pa me je nepremično gledala in to je bil tisti pogled psa, ki zaupa.

Breeze bo čudovita pasja sopotnica nekomu. Zanjo bomo iskali dom pri izkušenemu posvojitelju, ki že ima kakšnega stabilnega hrtka doma, saj ji opora v drugem hrtu zelo veliko pomeni. Prav tako bi bilo zelo fajn, da bi ne bila sama doma več kot 4 ure, saj sem opazila, da na začetku, ko je bilo najbolj hudo, kar malo pozabi kdo si, če si odsoten malo dlje in pade v začetno stanje, ko se boji človeka.

Breeze je občutljiva, plašna, na določene trenutke zelo nezaupljiva, ampak se odpira in poskuša zaupati človeku in to z neverjetno hitrostjo. Tudi za njo bomo iskali najboljši možni dom na svetu, ker je dala v svojem mladem življenju že preveč hudega skozi s strani človeka, da bi morala še naprej živeti v strahu in psihičnem trplejnju.

Breeze ne bo nikoli več živela v strahu, niti v pomanjkanju ljubezni, hrane, toplega doma!!!

To je Breeze na posnetku, ko je še bila v zavetišču - na smrt prestrašena človeka, a danes že zna uživati v cartljanju, tudi tako, da zapre oči in se enostavno prepusti. Kakšen napredek v tako kratkem času ...!!! Tukaj se enostavno vidi, da hrti res premorejo v sebi neverjetno dozo odpuščanja človeku, pa ne glede na to, kako grdo so ravnali z njimi.
http://youtu.be/qOSM-C2u5Zg

Tisti, ki bo posvojil Breeze in ji nudil brezpogojno ljubezen, bo dobil pravi mali zaklad. Le čas in veliko ljubezni potrebuje ta nežna hrtja dušica ...Breeze!



Kmalu dodamo nekaj svežih fotk.
Wink

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dr. Miška
Objavljeno: 27 Jul 2012 07:26 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 08.02. 2012, 18:45 Prispevkov: 160
veselje to ljubezen3 Super ste, le še tako naprej! Pa hočemo slikceeeee! Wink

LP Maša
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mananana
Objavljeno: 10 Avg 2012 20:08 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.08. 2012, 19:46 Prispevkov: 1 Kraj: Ljubljana
Spremljam jo že od začetka...prečudovita, močna in nežna hkrati. Imam psičko Taro, mešanko iz zavetišče.Izredno plašna (do drugih psov, človeško družbo obožuje), vendar svoja, jaz pravim, da je introvertirana, ostali pravijo, da je nerodna, v svojem svetu.
Obstaja velika možnost, da bi se ujeli!

_________________
Smile is better!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nuz
Objavljeno: 02 Okt 2012 19:19 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.03. 2012, 01:33 Prispevkov: 227
kako je kaj Breeze? Surprised
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu