Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  DOBRODELNE DRAŽBE HRTJI SVET - POMAGAMO  ~  Jesenska dražba za greyhounde - september 2017

HrtjiSvet
Objavljeno: 02 Sep 2017 08:06 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Zbiranje stvari za licitacijo namenjeno greyhoundom (od 30. 8. do 15. 9. 2017)
GHIN (Great hounds in need) je organizacija, ki na Irskem rešuje greyhounde in lurcherje iz zloglasnih Dog poundov (deponij smrti), jih odkupuje iz veterinarskih ustanov, kamor jih pripeljejo lastniki na uspavanje in jih resnično dobesedno iztrga iz krempljev smrti, ki se stegujejo po njih. O trpljenju greyhoundov se govori in piše veliko manj, ker je greyhound racing lobij precej zaprt in vodilni akterji skušajo javnost zavajati s podatki o tem, kako lepo ravnajo s tekmovalnimi greyi. Pobijajo jih ponoči, na skrivaj in odvržejo na neobljudena področja. Greyhoundi preprosto izginjajo. Vsako leto nekaj deset tisoč ...

GHIN je tako kot naše društvo neprofitna organizacija in v veliki meri odvisna od donacij svojih podpornikov in ljubiteljev hrtev. Pri reševanju greyev imajo žal več omejitev ... Poleg finančne: za vsakega hrta, ki ga rešijo iz deponije smrti morajo plačati določen znesek, na vrsto pride še obvezna s/k, veterinarska oskrba, hrana v začasnem domu ..., odkupijo lahko tudi le toliko greyhoundov, kolikor imajo na voljo začasnih domov (ker na Irskem ni zavetišča le za greyhounde). Najboljša pomoč je seveda posvojitev greyhounda ali lurcherja - ko imamo transport in pripeljemo v Slovenijo naše greye, se v njihovih začasnih domovih spet sprostijo nova mesta, ki jih zapolnijo z novimi greyi, rešenih iz Dog poundov. Da ne govorimo o nesrečnem kamionu s katerim prevažajo hrte in se jim ves čas kvari. Lahko si mislite kakšno kilometrino ima revež za seboj ...

Člani te organizacije velikokrat pripovedujejo o njihovi veliki žalosti in strtih srcih, ko zapuščajo Dog pound z enim ali dvema rešenima psoma, tam pa za njimi zre še veliko žalostnih oči greyhoundov, ki jih čaka zanesljiva smrt.

Kruto dejstvo je, da se ravno zaradi vseh zgoraj naštetih omejitev lahko reši le določeno število psov. Večje število posvojenih greyev pomeni tudi večje število prostih mest za nove srečneže, rešene iz Deponij smrti.

Pozno poletno licitacijo tako namenjamo greyhoundom.



Pridobljen znesek bomo nakazali našim prijateljem s katerimi sodelujemo in od katerih prihajajo naši greyhoundi in lurcherji - irski organizaciji GHIN. Znesek bodo porabili za odkup greyhounda iz deponije smrti, za njegovo s/k, brikete, oskrbo (o tem, za kaj točno se je porabil denar vam bomo sporočili naknadno in kot vedno priložili potrdilo o našem denarnem nakazilu).

Prosimo vse, ki imate doma kakšen predmet, ki nam ga želite podariti ali pa morda ponuditi kakšno privlačno storitev, znate speči okusno pecivo, boste imeli doma kaj viška zelenjave ... da nam na: info@hrtjisvet.org pošljete opis predmeta ali storitve in vašo predlagano začetno ceno. Predmete bomo zbirali 14 dni, od danes 30. 8. do 15. 9. 2017. Potrudili se bomo, da prejete stvari čim prej popišemo, uredimo, objavimo na naši fb strani in pričnemo z licitacijo. O datumu pričetka licitacije pa vas bomo naknadno obvestili.

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo za sodelovanje, prepričani smo, da bomo skupaj z vami pripravili še eno uspešno licitacijo na kateri bo na voljo veliko lepih in zanimivih stvari.

Ekipa HRTJI SVET Slovenije

Foto: Galgina

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu