Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  PROBLEMATIKA IN POMOČ HRTOM  ~  PROBLEMATIKA GALGOV IN PODENCOV

RheuBrina
Objavljeno: 02 Dec 2013 23:49 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.08. 2013, 14:53 Prispevkov: 258
Ponižani in razžaljeni! Človek ostane brez besed!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NEON
Objavljeno: 10 Dec 2013 07:41 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Spoznajte galgico GALO. To drobno, verjetno še ne eno leto staro galgasto bitjece, ki jo je prejšnji teden človek - galgueros obesil na drevo. A so jo našli, še živo, ..dobri ljudje so hitro odrezali vrv na kateri jo visela in na pomoč poklicali zavetišče Scooby, kamor je zdaj tudi nameščena in kjer je že bila oskrbljena in bo tudi ostala do popolne ozdravitve. Ima hude poškodbe vratu in otekline velike kot kepe v grlu. Ima tudi vnetje materinice, kar je najverjetneje bil tudi razlog, da je bila obešena, saj je za takšne primere galgugerosom škoda denarja, da bi zdravili pri veterinarju. Sad Mala Gala je v tem trenutku zelo potrta, žalostna in se ne odziva na nič ... samo leži v svoji posteljici. Sad Grozna izkušnja je za njo. Sad Še dobro ni začela živeti, pa je že morala izkusiti tako grozljivo dejanje s strani človeka. Sram te bodi človek!!!
A mi verjamemo v malo Galo in ji pošiljamo veliko pozitivnih misli. Uspeti ji mora ...




_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
TiLunggy
Objavljeno: 10 Dec 2013 09:40 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 13.01. 2012, 20:21 Prispevkov: 763
Ljubica mala Crying or Very sad Pošiljamo ti veliko pozitivne in zdravilne energije, pozitivne misli in močno držimo vse pesti in vse šape, da čimprej okrevaš. angel love

_________________
Smo ljudje, ki delimo svoje življenje, svoe srce, svojo zofo, svoj dom s posvojenim hrtom in so ljudje, ki so zato prikrajšani.
_______________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
RheuBrina
Objavljeno: 10 Dec 2013 10:23 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.08. 2013, 14:53 Prispevkov: 258
Zdrži, Gala! Od zdaj naprej te čaka lepo, dolgo in ljubeče življenje! ljubezen3

Tvojemu mučitelju pa tole bum
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NEON
Objavljeno: 13 Dec 2013 09:03 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
12.10.2013

Na eni od fotgorfafiji spodaj je galgica GALA s svojim prijaznim rešiteljem, ki jo je rešil groznega trpljenja, ko je še živo našel obešeno na drevo. Po nekaj dneh bivanja v zavetišču so ugotovili, da Gala začenja dobivati mleko. Po temeljitem pregledu je veterinar ugotovil, da je Gala očitno imela mladičke. A ker galguerosi nikoli ne poskušajo ubiti tako kruto mamice galge, ki ima čistokrvne mladičke, obstaja zelo velika verjetnost, da jo je z njegove strani doletela takšna krutost, ker so njeni mladički bili mešančki. Takšne mladičke običajno galguerosi ubijejo, mamico Galo pa je očitno njen galgueros kaznoval tako, da jo je obesil na drevo.Sad Uboga Gala je bila včeraj že bolje, zdaj je že vstala iz svoje posteljice in volja v življenje se ji je povrnila ...Smile Bravo Gala, ti si prava mala borka.

Gala s svojim rešiteljem, takoj za tem, ko jo je snel z drevesa.


Gala že spoznava svoje nove zavetiščne prijatelje. Na fotografiji lahko vidite to grdo rano od vrvi na katero jo je obesil krut človek.

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
čara
Objavljeno: 13 Dec 2013 10:36 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 14.01. 2012, 15:12 Prispevkov: 222
Srčica ljubezen3 Spet se kaže ta čudovita lastnost psov, predvsem pa lovcev. Njihova strast do življenja, hitro okrevanje. Ne dvom, v njen uspeh-da bo pustila preteklost za sabo in zaživela življenje kot si ga resnično zasluži.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 19 Jan 2014 22:04 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Za vse organizacije, ki rešujemo življenja hrtom in jim iščemo ljubeče domove, prihaja še posebno žalostno obdobje ...

V Španiji se namreč konec januarja konča lovska sezona in zopet se bodo ponovila vsakoletna grozodejstva, ki se v tem času še povečajo ... življenje bo na različne krute načine izgubilo okoli 55.000 galgov in podencev. Marsikoga preseneti ta velika številka, vendar je potrebno vedeti, da je v Španiji 15000 registriranih lovcev - galguerosov in večina izmed njih ima več galgov in podencev, nekateri tudi po deset in še več. Po končani lovski sezoni je večina psov zaradi lakote in slabega ravnanja zelo iztrošena in galguerosom takšni psi predstavljajo le nepotreben strošek, ki se ga je potrebno znebiti. Navadno obdržijo samičko, ki jo parijo in tako imajo do naslednje lovske sezone že novo leglo galgov ali podencev.

Galge in podence, ki jim konec lovske sezone namenijo smrt, kruto pretepejo, jih izstradajo, vržejo v vodnjake, kotanje, kjer v mukah umirajo počasne smrti, jih odpeljejo daleč od naselja in jim polomijo tačke, da se ne morejo vrniti, največkrat pa prihaja do pravih obrednih usmrtitev. Prostovoljci, ki v Španiji rešujejo galge in podence, naletijo v tem času še na posebno srhljive prizore, ki jih velikokrat ganejo do solz in jim strejo srce ... galgi in podenci visijo obešeni iz dreves ... nekateri se z zadnjimi močmi še trudijo in prestopajo iz tačke na tačko, za večino psov pa je že prepozno. Mladi, starejši, črni, rjavi, bolj uspešni pri lovu, manj ... vsi pa zelo čustveni, nežni in mili psi. Ki morajo umreti zaradi krutosti ljudi.

Na srečo se tudi v Španiji rojeva vedno večjo število organizacij, ki združujejo ljudi, ki so proti takšnemu izkoriščanju in pobijanju galgov ter podencev. Tega smo zelo veseli, saj se mora ta pereč problem v prvi vrsti reševati v sami državi, kjer se nasilje nad psi izvaja, torej Španiji, potrebno je spreminjati miselnost ljudi, tradicijo ... to je težko, ker tudi vlada zagovarja takšna dejanja in ne sprejema ustreznih ukrepov proti ljudem, ki se izživljajo nad galgi in podenci. V lanskem letu je bilo podanih 309 prijav zaradi mučenja psov, razen 32 so bile vse oprostilne, ostale pa so bile v večini le denarne kazni ali v obliki opomina. Pred sodišče so postavili tudi podpredsednika združenja galguerosov v Španiji, ker je obesil dva svoja galga (sicer jih je več, ampak za dva so mu dokazali). In kako se je zagovarjal? Začuden je rekel, da ni vedel, da je zločin, če obesi svojega galga!?

In še misel, ki jo je izrekel eden izmed članov španske organizacije za pomoč hrtom ...:"To ni čas sprememb, ampak za spremembo časa."

Kar pomeni, da Španci več ne smejo živeti v dobi, v kateri živijo sedaj, ampak se morajo končno premakniti naprej. Pustiti živeti tudi živalim ... v našem primeru bi bila to ukinitev lova (zajčki, lisice, nizka divjad) in konec z izkoriščanjem in usmrtitvami galgov in podencev.

Do takrat pa .... pomagajmo hrtom, ki so potrebni naše pomoči in jim lahko rešimo življenje le tako, da z našo pomočjo zapustijo svojo državo, Španijo ... poglejte si profile hrtov, ki čakajo na ljubeč dom na naše spletni strani ... morda boste med njimi uzrli novega prijatelja za vse življenje.

(Sliki spodaj lepo prikazujeta situacijo ... na eni strani ponosni galguerosi ... vsi veseli, žareči in srečni ob svojem plenu in na drugi fotografiji njihovi galgi, podenci ... izstradani, zanemarjeni, mučeni, umirajoči ....)





_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 05 Feb 2014 07:34 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
In žal, Španija oz. galguerosi nadaljujejo svojo prakso "Po končani sezoni lova se svojega galga znebimo na najlažji način!" !!!
In tako so sklenili nekakšen dogovor z nekaterimi veterinarji, ki zdravega psa uspavajo za 10 ali 20 eur, pa četudi jim je zavetišče Scooby Medina del Campo ponudilo možnost, da galge po končani sezoni lova pripeljejo k njim, od koder bi končno imeli možnost dobiti domove in predvsem lepo življenje hišnega ljubljenčka! Ampak ne, galguerosi so se skupaj z veterinarji raje odločili za to, da pobijejo mlade in zdrave galge.
Sramota Španije!
Si predstavljamo to jezo in razočaranje v zavetišču. Ko so le mislili, da so naredili korak naprej in galguerose v njihovem okrožju le prepričali (so večkrat imeli snidenje in pogovore z njimi in galguerosi so se strinjali s to opcijo, da pse pripeljejo v zavetišče!), da si galgi po sezoni lova zaslužijo živeti ljubeče in srečno življenje pri posvojiteljih, so ponovno dokazali, da si ne zaslužijo naziva človek. Sram vas naj bo galguerosi!
Še blog in članek poln razočaranja s strani Fermina - vodje lastnika zavetišča Scooby Medina: http://scoobymedina.blogspot.com/2014/02/i-think-its-shameful.html

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 06 Mar 2014 13:28 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Realnost na Kanarskih otokih – tega vam turizem ne pokaže!
V februarju letošnjega leta so dobili prijavo o krutem ravnanju s podenci (žal tudi njim ni prizanešeno) na eni od kmetij v vasi Vallebron. Policija je tam našla šest podencov, od tega sta dva zaradi zanemarjanja že bila mrtva, ostali štirje pa so hudo podhranjeni. Policija je zoper moškega podala prijavo za sum kaznivega dejanja zlorabe in zanemarjanja živali.
Prav je, da ga bo doletela kazen! Nihče ne sme zanemarjati na tak način nobenega živega bitja.


(Vir: http://www.laprovincia.es/fuerteventura/2014/02/22/seprona-imputa-vecino-vallebron-maltrato/591849.html)

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 18 Mar 2014 13:11 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Prejšni teden se je na področju zaščite galgov zgodil pomemben dan!



V Španskem parlamentu so prejšno sredo (12.3.2014) razpravljali o zaskrbljujoči situaciji z galgi in o odnosu galguerosov do njih v njihovi državi. Organizacija Sos galgos je kot predstavnica organizacij za pomoč galgom v Španiji parlamentu predstavila predlog spremembe zakona, ki se nanaša na lov z galgi in pa seveda kakšne življenjske pogoje bi jim morali obvezno zagotoviti, ter predvsem kako za njih poskrbeti, tudi po končani lovski sezoni (brez mučenja, ubijanja, zapuščanja, izživljanja nad njimi …). S pomočjo video posnetkov so jim predstavili, kakšna je realna slika odnosa do galgov v Španiji. Ja, v parlamentu so se morali soočiti s vsemi temi krutimi prizori in prav je tako! Med drugim zahtevajo popolno prepoved lova z galgi! To je eden zelo pomembnih korakov v Španiji, da so se v parlamentu sploh hoteli v živo soočiti s temi težavami, saj so ji do zdaj večinoma zanikali in vedno znova zatrjevali, da imajo zakonodajo dobro in da ščiti vse živali, tudi galge. Tudi mi smo s pomočjo ge. Mejre Festič že pisali direktorju kabineta predsedstva vlade – Jose Enrique Serrano in jih opozarjali na problematiko in takrat seveda naleteli na običajno sprenevedanje: http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-about418.html Seveda vsi vemo, da je resnica v Španiji povsem drugačna, razmere na terenu povedo, da je zaščita za galge (pa seveda tudi vse ostale lovske pse v Španiji) slaba in jih ne ščiti, predvsem pa ne kaznuje ustrezno tistih, ki vso to gorje povzročajo. Podpiramo sprejem nove zakonodaje, ki bi resnično zaščitila te pse in ne bo zgolj črka na papirju.
Galgi v Španiji: https://www.youtube.com/watch?v=GjK5ziMo7NA&feature=youtu.be

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 05 Feb 2015 21:37 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Mesec februar je za španske hrte - galge mesec največje groze, trpljenja in mučenja! Prvega v mesecu se namreč konča lovska sezona in od takrat naprej je na tisoče in tisoče galgov zapuščenih - privezanih na drevesa na prostranih in neobljudenih planotah Španije, kjer počasi in zagotovo umirajo od lakote in žeje, privezanih na železniške tire, kjer čakajo na svoj bridki konec, s polomljenimi tacami, da ne morejo teči nazaj domov za lovcem, obešeni na drevesa, kjer umirajo običajno počasi in več dni, v eni sami agoniji.
Žal lovci, imenovani galguerosi povzročajo eno samo gorje tem plemenitim bitjem in njihova krutost res ne pozna meja ... Spodaj je objavljna spletna povezava, kjer si lahko ogledate dokumentarni film o življenju in trpljenju galgov v Španiji. Priporočamo ogled.

V kolikor razmišljate o posvojitvi galga ali podenca in si želite rešiti kakšnega od njih nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org

Galgi in podenci prihajajo v Slovenijo v začetku marca!


Link do dokumentarnega filma: http://www.februarythedocumentary.com/watchfilm

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NEON
Objavljeno: 20 Mar 2015 08:12 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Zavetišče Scooby Medina v Španiji žal ponovno poka po šivih.
Vsi se zavedamo, da nikoli ne bomo mogli rešiti vseh, a vsaj tistih nekaj, ki jim najdemo ljubeče in odgovorne domove, bodo dobili svojo drugo priložnost. Spoštujte in imejte neskončno radi svojega posvojenega galga ali podenca, veliko je dal skozi in imel je veliko srečo, da je danes lahko z vami, ter veliko ljudi je bilo vpletenih v reševanje njegovega življenja. Njemu je uspelo, mnogim ne bo ...
V kolikor razmišljate o posvojitvi galga, je morda zdaj čas, da nam pišete na info@hrtjisvet.org, da začnemo s predposvojitvenim postopkom.

Link do bloga zavetišča: http://scoobymedina.blogspot.com/2015/03/it-breaks-my-heart.html

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 9 od 9
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu