Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  ARHIV PROFILOV HRTOV  ~  greyhound Sirius NUJNO išče dom - V POSTOPKU POSVOJITVE!

HrtjiSvet
Objavljeno: 10 Okt 2014 09:13 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600


Greyhound Sirius NUJNO išče dom!

Sirius je čudovit greyhound, z dlako, ki se mu sveti v modri barvi. Tipičen greyhound, ki obožuje vožnjo z avtomobilom, bližino ljudi, lepo se razume z drugimi psi, pa naj bodo večje, ali manjše rasti. Uživa tudi v otroški družbi in se pusti božati zdaj enemu, zdaj drugemu.

V Slovenijo je prišel marca, nov dom zanj pa iščemo, ker trpi za ločitveno tesnobo. Posvojiteljica ga opisuje kot zlatega hrta, vse do tedaj, ko mora ostati sam doma. Potem nastopijo težave in, ker se posvojiteljica več ne zmore spopadati z njimi, se je odločila, da ga vrne društvu.

Za Siriusa iščemo dom, kjer že biva stabilen pes, ali bo njegov posvojitelj večino časa doma, oziroma mu bo lahko Sirius delal družbo tudi v službi, ali pri vsakodnevnih opravkih. Naše dosedanje izkušnje so pokazale, da pri večini primerih ločitvena tesnoba izzveni, ko dobi pes družbo drugega psa.

Priporočeno pa je, da novi posvojitelj poskuša sčasoma po navodilih pasjih strokovnjakov, omiliti oziroma odstraniti ločitveno tesnobo, kar se z vztrajnostjo in pravilnim načinom, da počasi doseči.

Če vam družbo že dela pes in razmišljate o posvojitvi še enega, že socializiranega, navajenega na ljudi, otroke, psa, ki obožuje cartanje in lenobno poležavanje ...potem je greyhound Sirius pravi pes za vas.

Za vse informacije nas kontaktirajte nas na: info@hrtjisvet.org

Več njegovih slik bo kmalu na voljo na naši spletni strani: www.hrtjisvet.org

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org



Nazadnje urejal/a HrtjiSvet 03 Dec 2014 08:39; skupaj popravljeno 1 krat

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ura
Objavljeno: 21 Nov 2014 19:34 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 21.10. 2012, 16:32 Prispevkov: 1481 Kraj: Slovenj Gradec
Greyhound Sirius je v začasnem skrbništvu v Sloveniji in išče dom. Njegova začasna skrbnica se je malo javila in tukaj je njen opis, kako preživlja dneve z greyhoundoma Koogyem in Siriusom ter podenco Zoyo.

Sirius



''No, da se spet malo javimo iz našega brloga ... nič pretresljivega se ni zgodilo .... Sirius je še pri nas ... je celo že napredoval in, če je Koogy dobre volje, ga celo spusti na posteljo ... če je slabe volje, pa ne in Sirius to še kako upošteva. Zoya ga še vedno bolj, kot ne ignorira, včasih pa se zunaj že spozabi in se z njim malo igra. Sirius je namreč zelo igriv in tudi sicer spominja na hrtjega mulca.
Sirius še vedno išče dom ... kar nekaj ljudi me je vprašalo, kaj mi je že doma uničil ... hehe, prav nič ... niti ene same stvari. Vsekakor ni za človeka, ki bi ga želel posvojiti, ker je čudovit in s prelepo modro dlako. Sirius je bil vrnjen v društvo, vendar zato še zdaleč ni "škart roba". Je čisto normalen greyhound, dojemljiv, inteligenten in primeren za človeka, ki se zaveda, da je potrebno delati z vsakim psom, ki ga posvojiš. Za tiste, ki bi imeli Siriusa le kot modni dodatek na sprehodu, doma pa bi ga izklopili in dali na Off, ni. Oziroma tako bom rekla ... takšni ljudje niso dovolj dobri zanj. Zanj so ljudje, ki jim predstavlja izziv, kako z nekaj vzgoje, doslednostjo, dobro voljo in vztrajnostjo, splesti s svojim psom nek poseben odnos ... ki ga vsak pač ne more, niti ne zna.
Ob takšnih ljudeh bo Sirius čudovit, pa še popoln pes. Zanje prav gotovo. In oni zanj. Verjamem, da obstaja takšen človek ... pustimo času čas.''

Če se zanimate za posvojitev Siriusa, nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 03 Dec 2014 08:41 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600





Čudoviti greyhound SIRIUS pa še vedno v svojem začasnem skrbništvu čaka na čisto svojega človeka in družino, ki ga bo vzela za svojega. Sirius je "ready", culico že pakira in piše pismo dobrim decemberskim možem, da bo tudi zanj prišlo tisto najlepše darilo -ljubeč dom, ... dom za vedno. Več o možnosti posvojitve Siriusa pa na info@hrtjisvet.org.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 20 Dec 2014 14:08 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Razmišljanje Siriusove začasne mame:

"Zadnjič sem malce odgrnila tančico Siriusovega prejšnjega "življenja" in pogledala Siriusov rodovnik in dirke, na katerih je na Irskem sodeloval. Zanj je bila usodna 23 dirka, na kateri ni dosegel željenih rezultatov in se je zato njegov lastnik odločil, da je Sirius neuporaben, oziroma odveč. Skratka - za ubit. Sirius je od teh 23 dirk stal na zmagovalnem odru, kot zmagovalec, kar 9x. Nekaj ima tudi drugih mest. To je odlično ... nagrade na posameznih dirkah so različne ... ena izmed večjih je 250 000 funtov, manjše so po 20 000, 50 000, 10 000.
Če se poigramo malo s Siriusovo statistiko .... torej zmagovalec 9 dirk ... pa če je bila v vsaki nagrada recimo le 25 000 funtov ... njegov lastnik je pobasal v žep 225 000 funtov. Če je recimo dal za njegovo oskrbo na dan 5 funtov (pa ni!), je to na leto malo več kot 1825 funtov .... pa recimo 2000. In, če bi živel 14 let (pa ne bi!) ... je to 28 000 funtov. Torej ... zaslužil je 225 000 funtov, za oskrbo zanj pa bi porabili 28 000 funtov. Vmes je skoraj 200 000 funtov čistega denarja. Pa je bil vseeno obsojen na smrt, kot še na tisoče drugih greyhoundov.
Sirius je tekel še nekaj tednov pred tem, ko je bil posvojen. Iz enega sveta, je prišel v drug svet. Iz mračne dirkalne hrtje industrije, je skočil v udobno, svetlo in neobremenjeno življenje posvojenega hrta.
A ga lahko potem obsojamo, da zajema življenje z veliko žlico (ali kot je rekel njegov prijatelj Lovro, ki ga rad sprehaja po Tivoliju ... - z največjo šeflo? Jaz bi dodala, da ga zajema kar s tisto bagrovo zajemalko. Siri je vesel hrt, prebudi se nasmejan, poln energije, naspidiran in v pričakovanju, kaj mu bo prinesel nov dan. Išče človekov dotik, dobesedno srka vas zrak, ki ga izdihne človek ... rad pa se tudi pošteno nadivja. Je čudovit greyhound, vizualno pravi hrtji maneken, lepotec ... karakterno pa nadvse zanimiv hrt, ki res ne potrebuje veliko. Ampak tisto, kar potrebuje, pa mu mora ponuditi pravi človek ... ki se zna nasmejati ob kakšni vragoliji, je obenem vztrajen in odločen in predvsem, ima rad v življenju izzive. Ki potem prinesejo res lepe nagrade."

Več o možnosti posvojitve čudovitega Siriusa pa na info@hrtjisvet.org.

Sirius je poln energije in vedno za akcijo ... tako je s svojim dirjanjem in afnanjem, razveseljeval svojo publiko na posvojitvi greyhoundov, v zameno pa je prejel ogromno cartanja.








_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 19 Jan 2015 12:24 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Dedek Mraz obstaja!

Se še spomnite, kako mu je naš prelepi Sirius konec decembra pisal pismo in v njemu je bila samo ena želja: da bi kmalu dobil svoj stalen dom in svojo družino. Ljudi, ki ga bodo razumeli, imeli radi ... in seveda on njih.

No ... Dedek Mraz se je moral najprej malo spočiti od novoletne norije, potem poskrbeti za svoje jelenčke, pa še na hitro narediti bilanco ... ampak ... ni pozabil na Sirija. Ne, nikakor ne ... kajti ... Siriusu se je uresničila želja! Dobil je svoj stalen dom! Trenutno je v predposvojitvenem postopku, družina pa že nestrpno čaka, da pride k njim.

Mi smo neskončno srečni za Siriusa (začasna mama pa seveda v jok) ... tri mesece je bil v začasnem domu in njegova začasna mama ima zanj le lepe besede. Čudovit greyhound je.

Hvala družini, ki mu bo odprla vrata svojega doma. Ljudem, ki ga bodo sprejeli točno takšnega, kot je in bodo razumeli, da je Sirius pač Sirius.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu