Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  NASVETI ZA LAŽJE ŽIVLJENJE S POSVOJENČKOM IN ZANIMIVOSTI  ~  Hrti in sprehod brez povodca

Tina_malina
Objavljeno: 21 Mar 2013 11:11 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 20.06. 2012, 10:11 Prispevkov: 60 Kraj: Anhovo
Glede ovratnice se tudi jaz strinjam z večino... nikakor in v nobenem primeru je ne bi uporabljala, prepovedala pa takoj!

Conchita na sprehodu prav tako zelo rada vse ovohava (bere časnik) in markira sto na uro... zelo zelo zelo pa uživa v teku, tudi na povodcu, čeprav tega sama ne prakticiram na dolge proge Wink ... Gretel, bi ti jaz mojo Conchito morala posoditi za te tvoje tekaške podvige Wink Bom pa sama poleti definitivno poskusila s kolesom ali rolerji (za zdaj Conchita ni še povsem pripravljena).

Aja, glede žogic, palic in drugih igrač je pa tako: Conchita ustreza hrtjim normativom... zanjo so nepomembne in včasih se mi zdi, da sploh ne ve, kaj bi z njimi delala... Ampak, če je kaj v povezavi s hrano, potem smo pa ZA tudi sredi noči... Redko ji sama mečem brikete, za katerimi se podi, kot se druge pasme za žogico; kupila pa sem ji tudi tisto žogico, ki jo napolniš s priboljški - to je edina igrača s katero se Conchita sama igra, tudi pol ure, dokler je ne sprazni (jaz jo napolnim kar z briketi).

Brez povodca na sprehod nismo šli nikoli, pa verjetno tudi ne bomo. Conchiti vidiš v očeh, da bi šla za svojim nosom dokler ne bi pošteno potešila svoje (velikanske) radovednosti! Very Happy
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Poganka
Objavljeno: 21 Mar 2013 12:35 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 16.01. 2012, 12:10 Prispevkov: 300
Tina_malina je napisal/a:
kupila pa sem ji tudi tisto žogico, ki jo napolniš s priboljški

U, super ideja, moram probat! Smile
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NEON
Objavljeno: 22 Nov 2013 10:01 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Prosimo imejte svoje pse vedno in povsod pod kontrolo, predvsem pa na povodcu! Bodite odgovorni skrbniki psov, pa naj bo to hrt ali katera druga pasma psa!
Žal jo je ponovno skupil posvojeni hrtek, ki sta ga napadla dva prosto spuščena psa. Skupila jo je tudi hrtkova skrbnica. Tak napad se ni zgodil prvič in že so bili primeri, ko so prosto spuščeni psi napadli posvojene hrtke in tudi tokrat so bile poškodbe tako hude, da je čudež, da je galgo sploh preživel. Sad
Tarso drži se in želimo ti hitro okrevanje, tako fizično, predvsem pa psihično.



Članek je dostopen na tej povezavi:
http://www.happy-doggy.si/novice-in-zanimivosti/pasje-novice/3654-neprivezana-psa-napadla-sprehajalko-in-njenega-privezanega-hrta.html

_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
čara
Objavljeno: 23 Nov 2013 09:38 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 14.01. 2012, 15:12 Prispevkov: 222
Srotej ubogi. Jaz vedno pravim-bodimo realni glede svojih psov in imejmo spuščene, če so zanesljivi, če niso-je naša skrb in odgovornost do drugih, da pravočasno ukrepamo, kličemo, šolamo, imamo na povodcu etc!
Ampak vedite, da povodec NI zanesljiv. Ker karabin lahko poči, ovratnica poči, se pes sname, lastnika tako rukne, da spusti štrik. S psom je treba D E L A T, ŠOLAT-edino to je varianta, ki deluje. Obvladat psa na besedo-do takrat pa dvojno pripenjanje halti in ovratnica/oprsnica.

Sicer pa, če je kdo zainteresiran z veseljem presnamem/posodim DVD http://www.pamsdogacademy.com/index.htm in pa od Leslie Nelson Really Reliable Recall DVD

Je pred nekaj časa whippet zadavil dve kuri, ko je bil spuščen. Srotej pasji jih je od lastnika kur orng fasal, da je imel na vratu podplutbo.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ura
Objavljeno: 23 Nov 2013 13:13 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 21.10. 2012, 16:32 Prispevkov: 1481 Kraj: Slovenj Gradec
Tu se ni šlo za pse, ki bi bili na sprehodu z lastnikom, ampak spuščeni - to so psi, ki so cele dneve spuščeni, kar je vsaj na vaseh pri nas precej pogost pojav.


In ne, nič ni 100%, zato je pač polzatezna in dovolj široka (in predvsem dovolj zategnenja) ovratnica + povodec za hrte nujna. Za tiste bolj plašne pa še temu namenjene oprsnice, in je. Na dovolj dober odpoklic pri hrtu pač ni za računat.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
čara
Objavljeno: 23 Nov 2013 15:15 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 14.01. 2012, 15:12 Prispevkov: 222
Za hrte nisem ekspert....Ampak Andreja z Ruby je dosegla ogromno
http://www.youtube.com/watch?v=5Jmo6OKogF4
In Leslie Nelson ima afganistance... Če njim uspe, verjamem v to, da je možno tudi hrte naučiti odpoklica in spravit pod kontrolo nagone in jih usmirit.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nuz
Objavljeno: 23 Nov 2013 20:51 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.03. 2012, 01:33 Prispevkov: 227
Čara, verjetno ima gospa Leslie Nelson ( avtorica DVDja) afganistance pri sebi odkar so mladički, imajo sicer prirojen močen lovski nagon, niso pa nikoli bili vzgajani da lovijo. Enako je z Whippeti, imajo nagon, ampak na lov jih pa nikoli ni nihče privajal, zato je z njimi lažje dosežt odpoklic.

Večina naših posvojenih galgov in greyev je nekdanjih lovcev in tekačev, ki so bili za to trenirani in so to počeli vrsto let- do vstopa v zavetišče. Nekateri so celo živeli na ulicah in si lovili hrano sami. Žal pri takemu psu ob plenu odpoklic ne zaleže, ker je lov oziroma tek za plenom edino kar poznajo. Sama imam dva takšna primerka doma, naredila bosta odpoklic ob drugih psih, v ogradi,... Če pa mimo pride veverica, mačka ali kaj drugega. potem vem, da NE bosta prišla in ju pač imam ves čas na povodcu.

Zato je povodec res nujen, seveda v kombinaciji s šolanjem in možnostjo, da se pes v varnem zagrajenem območju lahko izteče.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
čara
Objavljeno: 23 Nov 2013 21:23 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 14.01. 2012, 15:12 Prispevkov: 222
Imam odraslo posvojeno psico, z izdelano gonjo. No izdelano-nič kaj ni pod kontrolo in šolana ta gonja. In je težko, težko, ampak napredek je viden, čeprav spuščena je zgolj stran od gozda, samo na preglednih travnikih, v gozdu imava pa delaven sprehod.

Ne me narobe razumeti. Absolutno zagovarjam povodec pri lovcih-ker brezglava gonja živali NI OK. Da ne omenjam vseh možnih nesreč!
Se mi zdi pa fajn, če se vodnik maksimalno potrudi in dela s psom, da najde ograjen prostor, kjer je pes lahko tudi spuščen.
Jaz sem res navdušena nad delom s psi, od trikcev, do poslušnosti, RO, agility, frizbi, razvijanje igre, masaža, ttouch-res. Ukvarjanje s psom je moja strast. Zato upam, da se da tudi pri posvojenem galgu, greyu doseči, vsaj delen odpoklic (to zame pomeni na širnem travniku spuščen v igri z vodnikom, med delom, z 10m štrikcem za sabo).

Načeloma je pa res,da psu ki je že lovil, ne moreš 100% zaupati v pogojih kjer lahko udari ven nagon. (bližina gozda, naselje-mačke...).
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nuz
Objavljeno: 24 Nov 2013 02:28 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 02.03. 2012, 01:33 Prispevkov: 227
čara je napisal/a:
Zato upam, da se da tudi pri posvojenem galgu, greyu doseči, vsaj delen odpoklic (to zame pomeni na širnem travniku spuščen v igri z vodnikom, med delom, z 10m štrikcem za sabo).


To se da, ne me napak razumet, lepo je z njimi delat in so učljivi! Z mojim začasnikom Gizmom v pasji šoli napredujeva enako hitro kot vsi ostali psi.

V prejšnjem zapisu govorim samo za primer, ko gre kakšna živalca mimo, takrat pa jim na žalost odpovejo vse zavore. Obstajajo pa tudi galgi in greyi, ki jih to nič ne zanima in niti ne trznejo. Ampak ker imamo doma dva, ki sta pravo nasprotje tega, lahko kdo drug napiše kaj več o svoji izkušnji z galgom, ki ga lov ne zanima Smile
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Poganka
Objavljeno: 24 Nov 2013 08:26 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 16.01. 2012, 12:10 Prispevkov: 300
Nuz je napisal/a:
ko gre kakšna živalca mimo, takrat pa jim na žalost odpovejo vse zavore


Pa ne samo galgom in tistim, ki so bili lovski... moj whippet ni v življenju videl drugega kot mehek kavč, pa se mu tudi čist odpuli če kakšna živalca teče pred njim.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TiLunggy
Objavljeno: 24 Nov 2013 18:04 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 13.01. 2012, 20:21 Prispevkov: 763
Hehe, kako so si naši hrtolini različni. Pri nas tako Tiggy kot tudi Lun rada prinašata žogico, frizbi ali kakšno drugo igračo. Lun je izjemno rad tekel, sedaj se malo umirja, a če ima priložnost, še vedno rad teče. Tudi Tiggy rada teče, vendar ima manj kondicije, ji pa kondicije ne zmanjka, kadar ima žogico Very Happy .

Se pa popolnoma strinjam, da mora biti hrt na povodcu! Spuščen pa le v dobro in varno ograjenem prostoru.

_________________
Smo ljudje, ki delimo svoje življenje, svoe srce, svojo zofo, svoj dom s posvojenim hrtom in so ljudje, ki so zato prikrajšani.
_______________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 2 od 2
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu