Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  ZAVETIŠČA HRTOV IN POMOČ ZAVETIŠČEM  ~  Prostovoljno delo v zavetišču na Irskem, 3. - 7. avgust 2019

HrtjiSvet
Objavljeno: 14 Okt 2019 20:53 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
3.8.2019
Včerajšnja pot proti Irski se je že na Brniku zapletla. Zaradi dveurne zamude smo zamudile naslednji let in tako je naša pot na Irsko namesto 6 ur trajala 18ur. Okrog polnoči nas je na letališču v Dublinu pobral naš gostitelj Paul, ob dveh ponoči smo si ogledale zavetišče in spoznale pse, nato pa utrujene popadale v postelje. Smile) Zjutraj pa sanje vsakega hrtjeljubca. Biti v družbi 27 greyhoundov, ne vseh naenkrat seveda Smile) in uživati v pogledu na irsko podeželje. V pričakovanju, kaj vse nas še čaka, vas lepo pozdravljamo Nataša, Špela in Urška.

5.8.2019
Imamo neverjetno srečo - danes ni še niti enkrat deževalo! 😀 Čeprav, zbudile smo se v jutro brez oblacka, po jutranji toaleti (spuscanje psov iz boksov za opravljanje potrebe in par krogov sprinta) in zajtrku je bilo ze mocno oblacno, photoshoot je minil spet v vrocini in na s soncem obsijanih travnikih, kosilo bo pa ocitno ze pod deznikom? Naravnost noro vreme, ampak je tako znacilni del Irske kot njene kamnite hise, neverjetno zelenilo vsepovsod, neverjetni pogledi na pokrajino in zajcki, ki skakljajo vsepovsod. Upajmo smo vse to tudi zajele na fotogragijah psov, manekeni so se ustimali v nulo (smo se pocesali, pogladili z mokro krpo in nabildali debele misicaste riti). Smo pa tu predvsem zato, da delimo looove&affection! Ali kot mi pravimo - kaksen se kar malo parkira na nas. . . Res nam je tezko!

7. 8. 2019
Nov letališki postanek: čas za predelavo vtisov in urejanje misli. Kaj smo doživele? Pričakovano navdušenje in cartlanje psov, uživanje v njihovi pozornosti in družbi. Saj veste, nisi vsak dan obkrožen z vsaj desetimi greyhoundi naenkrat. Smile Povsem spontano pa smo dobile tudi pogled v samo ozadje (''The industry''), potrditev dejstva, da so greyhoundi na Irskem registrirani kot ''farm animals'' (rejne živali) in da smo s sprehajanjem greyhoundov bile deležne nepričakovane pozornosti. Naš cilj je bil spoznati pse, ki iščejo domove, saj je veliko lažje iskati in najti posvojitelje zanje, če jih poznaš. To smo ugotovili že po vseh naših obiskih Scoobya in upamo, da bomo to redno počeli tudi z našimi irskimi kolegi. Dnevna rutina? Najprej smo spustile pse, da so opravili svoje, sledilo je igranje in cartlanje, potem pa zajtrk. Nič ne izgine tako hitro kot briketi v boksu z greyhoundi. Smile Potem fotografiranje, spoznavanje in sprehajanje z njimi. Če so psi potrebovali krtačenje, čiščenje ušes oz. kaj drugega, so greyhoundi in lurcherji to dobili. Potem pa večerja in še zadnje cartlanje pred spanjem. Paul nam je omogočil srečanje z gospo, ki se ukvarja s pasjimi dirkami. Med pogovorom smo dobile kar nekaj zanimivih informacij in bolj natančen vpogled v ozadje tekaške industrije. Na zadnji dan je na dvorišče zavetišča pripeljal avto in videle smo, da se s Paulom pogovarja starejši gospod. Takoj smo se spogledale, da ne gre ravno za obisk starega prijatelja ... No, hitro so bili sumi potrjeni - v avtu je bila 4-letna greyhoundica, ki svoji lastnici ni bila več potrebna. Doma pa na prihod v zavetišče čakata še dve psički. Takoj smo odšli k veterinarju, da so uredili cepljenje, izdajo novega potnega lista, postrigli smo predolge kremplje in se odpravili na sprehod ob reki. Na poti domov smo se ustavili še v bližnjem zavetišču PAWS, od koder je v preteklosti prišlo kar nekaj psov v Slovenijo. Smile Kot vedno obisk ni minil brez ljubezni na prvi pogled ... Špela zelo navija za to, da nova greyhoundica dobi dom v Sloveniji in v zavetišču prebije čim manj časa. Nataša je našla sanjskega greyhounda - visokega, postavnega, sive barve in neskončno umirjenega karakterja. Urški pa so kot po navadi bili najbolj všeč Wallyu podobni psi - črni, umirjeni in malce sivi v obraz. Smile Srčno upamo, da se bo naš obisk izkazal kot uspešen tudi v številu posvojenih greyhoundov. Še vedno smo očarane nad njihovim posebnim karakterjem in tem, da najdeš med njimi neskončno igrive in vesele, pa bolj umirjene in modre ter seveda tiste zadržane, ki gredo raje v boks kot pa da so v tvoji bližini. Čisto vsi si zaslužijo dom in verjamemo, da nekje zanje raste kavč. Smile Zelo smo hvaležne, da nas je v svoje zavetišče sprejel Paul, da smo bile deležne takšne gostoljubnosti in prijaznosti. Lepo vas pozdravljamo The Dragonladies (Špela, Nataša in Urška)

Fotografije najdete na https://www.facebook.com/pg/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=2348436601906043

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu