Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  ZAVETIŠČA HRTOV IN POMOČ ZAVETIŠČEM  ~  Obisk zavetišča Scooby, 6.4. - 14.4 2017

HrtjiSvet
Objavljeno: 16 Apr 2017 19:44 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Tisti, ki spremljate Hrtji svet (ali mene) na FB, ste verjetno vsi opazili, smo bile prostovoljke pred kratkim v španskem zavetišču Scooby.
Naša javljanja so zbrana v tem albumu - https://www.facebook.com/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1310706319012415

Če po parih dneh nazaj v realnosti strnem vtise ...

Scooby je vsakič znova takšno majhno presenečenje, ko ne veš točno, kaj in kdo te bo tam pričakal. Smile Tokrat večjih presenečenj ni bilo, malce ''nenavadno'' se počutiš ko tam poznaš ne samo vse delavce, ampak tudi vse redne prostovoljce.
Družbo sta nam delali Nizozemki Debbie in Babette, ki sta kar nekaj časa živeli v Scoobyu, Debbie se je zdaj na žalost vrnila domov, Babette se vrača. Ti redni prostovoljci so zlata vredni.
Prav tako je bila na 14-dnevnem ''oddihu'' Belgijka Lucy, zadnja dva dneva pa se nam je pridružila še Švicarka Daniela. Kar pestra druščina, kajne? Smile

Ker so me že preden sem uspela dobro odložiti kovčke, ''zvlekli'' v operacijsko sobo, kjer je operirala edina Scooby veterinarka Barbara, mlada in zelo delovna punca,sem dojela, da bo tokratna odprava tudi malce bolj veterinarsko obarvana. Tako sva vsak dan nekje do 16. ure, včasih tudi dlje, dve delali v veterinarskem delu (hvala vsem puncam za super asistiranje!), ostale pa so pridno čistile ograde, dajale antiparazitike psom v ogradah (zelo težavno delo, če si predstavljamo, da je nekje 350 psov, od katerih je kar nekaj tako plašnih, da jih je težko ali skoraj nemogoče ujeti ...) in najpomembnejše, skrbele za socializacijo ter spoznavanje galgov in galgin. Prav tako smo zjutraj in zvečer sprehajale pse iz hospitala in karantene.
Dela res ne zmanjka in zelo se mi je zdelo lepo, ko so nas pohvalili, kako pridne so vedno odprave slovenskih prostovoljcev. Bravo mi!
Ves čas rabijo prostovoljce, če si kdo želi, naj nas kontaktira - pripravljena sem tudi pomagati pri organizaciji odprave. Srčno si želim letos še enkrat it, ampak ne vem, če bo to izvedljiv.

Psov je veliko ... že drugič sem bila v Scoobyu spomladi in res je razlika. Kar je tokrat še posebej hudo je to, da je precej galgov v zavetišču že od januarja lani. Redkokdaj se zgodi, da je kakšen galgo v zavetišču več kot leto, letos jih je kar precej. In ob dejstvu, da so na novo prišli psi dosti bolj opazni, v bolj obiskanih ogradah je hudo, ker vemo, da imajo še manjše možnosti za posvojitve.

Žal mi je, da je nemogoče opisati Scooby v besedah in fotkah. Želim si, da bi več kdo izmed vas imel priložnost se teleportirat v eno ogrado, se vsest na tla in pustiti, da te hrtki obkrožijo, se stisnejo k tebi, plezajo nate, ti urejajo frizuro, poskusijo ukrast papirje ... ali pa se samo počasi, z občutkom (in hrenovkami v rokah) približevati plašnemu galgu. Ali ko se že večeri obiskati notranji del kakšne ograde, ko je večina galgov že pripravljenih na spanje v postelji ... Smile

V tem času smo opravili 28 posegov sterilizacije in kastracije, 2 druga posega ter še drugače pomagali veterinarki.

Seveda je daleč od idealnosti kot morda dajejo vtis te besede. Ko vidiš rane od ugrizov, kako se spravljajo na šibkejše pse, kako se vsake toliko sliši iz kakšne ograde EEEEEJ (po tem zvoku na srečanjih prepoznate tiste, ki smo že bili v Scoobyu Smile ) in veš, da se nekje spet fajtajo psi ... ko v hospital odpelješ napadenega psa. Ni lahko. Ne za pse, ne za prostovoljce in delavce tam.

Zato se res trudimo, da ti psi čim prej gredo iz zavetišča v odgovorne domove. Trudimo se z nakupom hrane (nikoli še nisem videla tako praznega skladišča, pa še to je hrana iz naše decembrske dražbe!!) in tokrat bomo tudi pomagali z nakupom veterinarskih zdravil in brivnika (če ima doma kdo kakšnega za donirat bomo res veseli ...).
Trudimo se osveščat, da se ljudje odgovorno lotijo nakupa ali posvojitve psa. Ker edino to je rešitev za problematiko tolikih zapuščenih živali ...

Naj se sliši še tako obrabljeno - mi smo njihov glas.

V prihodnjih dneh, tednih, bomo dodajali profile psov iz Scoobya. Tako da pridno spremljajte FB stran društva in morda vam kakšen galgo, podenco, greyhound in lurcher pade v oči in skoči v srce. Smile <3

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu