Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  ZAVETIŠČA HRTOV IN POMOČ ZAVETIŠČEM  ~  Obisk zavetišča Scooby Medina - 30. april - 7. maj 2016

HrtjiSvet
Objavljeno: 02 Maj 2016 13:05 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Nedelja, 1.5.2016

Dober večer!

No, pa smo tu! Za nekatere že kar malo “spet doma”, za večino pa prvič. Polni pričakovanj, polni strahov, dvomov, vprašanj - le kaj nas čaka tu?

Doma (in tu) praznujete praznik dela, za nas je bil tole kar zelo deloven dan. Kot vedno, Scooby najbolje spoznaš, če se preprosto vržeš na glavo… v delo, v življenje tu, med pse, v vsakodnevne tegobe, v vse male radosti! In prvi delovni dan je bil zelo uspešen in smo že polni občutkov.

Melissa nam je izrekla dobrodošlico že včeraj ponoči, danes je takoj sledil obvezni “Hrtji svet, lahko mogoče kaj naredite za ene par malo “posebnih”, predvsem z manj možnostmi za hitro posvojitev? In že prva nam je ukradla srce, ah no, res smo čisto mehki, ko pridemo do okroglih prestrašenih očk… Res je bitjece bojazljivo, ampak v samo svojem domu bo našla samo svojo mero poguma in svoje mesto. Res je drobcena, ampak male rožice so tako prisrčne. In res nosi svojo frizuro na dolgo, ampak - kaj ni dobesedno ljubek tale celotni paket? Sprašujemo predvsem zato, ker se nam poraja ideja… vendar nas zelo skrbi, da zaradi njene dolge dlake morda ne bi bila zanimiva za posvojitev pri nas doma? Zato že prvi večer pošiljamo domov predvsem v razmislek - je doma kdo, ki bi, tako kot mi, lahko izgubil srce že na prvi pogled?



Vsekakor lahko vsak dan pričakujete, da bomo posneli novo “reklamo” z novo hrtjo zvezdico. Resnično jih je v tem trenutku, mesec po zaključku lovske sezone, tu neobičajno veliko, baje po šivih pokajo tudi vsa druga zavetišča. Ograde so prepolne, a zaradi zelo prijetnega sončnega vremena smo vsaj zaenkrat še lepo umirjeni, v prijetnem dnevnem poležavanju. Hrti, jasno, ne mi!

Vse večji problem spet postaja tudi hrana, očitno je zelo hitro zmanjkuje in Scooby-ju bi še kako prišla prav vsaka dobrodelna ideja, ki bi lahko zbrala nekaj sredstev v ta namen. Seveda imamo na tem bojišču spet nove izzive, tudi tokrat sta kar dve ogradi novih galgov, 7 fantov in 8 punčk, prav vsi so v tem trenutku še v žalostno podhranjenem stanju. Z veliko vnemo smo se javile, da bomo ta teden poskrbele za njihove trebuščke in naše pridne novinke so že prestale prvi resen šok. Ne, nikomur ne more biti enostavno videti toliko sestradanih gobcev, ki hlastajo in požirajo hrano z nam nepoznano hitrostjo in v strašnem boju za golo preživetje. Ampak, prav cela naša lačna četica je res prijazna in tako strašansko zaupljiva do ljudi (res, galgci?!?), tudi na povsem prazne želodce je tudi eno pošteno stiskanje tako zelo, zelo, zelo prijetno. Resnično upamo, da je Scooby za njih res končna postaja na njihovi poti trpljenja in vesele smo, da imamo ta privilegij, da jih lahko spremljamo pri njihovem okrevanju in vstopu v lepo življenje.

Kot rečeno - prvi dan je postregel z težkimi, a predvsem tudi z lepimi občutki. In z obilico topline, poljubčkov, tu pa tam tudi kakšnim ugrizom nadebudne otročadi (podenko sorte)… Že delamo na polno, tako fizično, kot kreativno mentalno in veselimo se vseh, ki nam boste na tej poti zopet stali ob strani.

Živel 1. maj, še posebej, če ga lahko preživiš v Scooby-ju!

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 04 Maj 2016 14:35 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Torek, 3.5.2016

Mmmmm… diši… najbližje ograde galgov bodo danes res dišeče spale, saj so ravnokar pečeni pasji piškotki nadišavili polovico zavetišča. Mmmm, res izgledajo odlično in jutri bodo pasji želodčki končno pojedli tudi nekaj ne samo slastnega, tudi zdravega!



Ponižno se opravičujemo, včeraj se nam ni uspelo javiti, smo bile na popotovanju. Odločile smo se obiskati podružnico Scoobyja v Valladolidu in tam smo preživele zanimivo in poučno popoldne, večer pa je bil rezerviran še za malo druženja in sproščene zabave.

Ampak nazaj k namenu našega obiska, vsekakor. Galgi, galgi, galgi. Tudi v podružnici je neverjetno število res lepih, simpatičnih, posebnih galgov in vsekakor si zaslužijo, da tudi sami dobijo prostor na našem reklamnem panoju. Kajti - od ograde do ograde smo bile bolj navdušene in spisek se je daljšal in daljšal. Gremo kar k delu, saj vemo, da vas že razganja od radovednosti. Verjetno pa ni potrebno poudariti, da so vsi omenjeni psi na voljo in naše največje zadovoljstvo bi bilo, če bi prejeli resen interes za posvojitev…

Srce parajoča je zgodba male Allegrie. “Veselje” zanjo šele pride, kljub rosnim petim mesecem je doživela samo strahote. V zavetišče jo je pripeljala policija, ki jo je odvzela ciganom. Mala očitno ni izpolnila lovskih kriterijev in je to plačala s številnimi ranicami na gobčku, na zadnji nogi ima kar veliko rano, podhranjenostjo, pa tudi zaupanje še ni najbolj ta pravo. Ampak vse trenutne fizične rane se bodo zelo hitro zacelile, Allegria pa nikakor ne more skriti svoje galgje krvi in pocrklja se že prav z veseljem. Tako da, hitro se zazreti v tale blond cukrček in…

Naslednji na vrsti je super postavni Guapo. Ja, prav res, niso mu mogli nadeti drugačnega imena, saj je res preprosto - lep. Ima res redko brindle barvo, imenovano šampanjec. Pa tudi postavo, ki pritiče lepotcu. Zaenkrat še ni v optimalnem estetskem stanju, vendar bo z malo pozornosti postal sijoč biser… Karakterno pa pač veliki galgo fant - miren, scrkljan, najraje se kar nasloni v naročje in oh, človek, božaj me. No, malce pač smo, ob obilici občudujočih vzklikov.

In potem nam je sapo vzel še črni lepotec, je ravno prišel v izpust in pokazal prav vsako mišico svojega močnega in popolnoma skladnega telesa. Zaradi popolne črnine nosi primerno ime - Nero. Lep in občudovanja vreden, a tako galgji, prijazen, srckljan, vedno za vsako stvar, samo da bo s svojim človekom. Samo še preveri, če že kdo stoji zanj v vrsti







V tem trenutku je nekoliko težko nadaljevati s pisanjem, saj vse v kuhinji cvilimo od navdušenja - na obisku je namreč najmanjše galgje bitjece, ki smo ga kadarkoli spoznali - mala punčka, je še v otroški karanteni pri veterinarju, nima pa mamice… ampak samo poglejte tole…

Drugače pa sporočamo, da so se na naših spletnih straneh že začeli pojavljati novi profili galgov - to je že jagodni izbor tistih, za katere menimo, da bodisi nujno potrebujejo izstopni kupon iz tega življenja, bodisi so tako prijetni, da bodo nekomu res zgolj poživili življenje. V primeru, da razmišljate o posvojitvi, vas vljudno vabimo k ogledu in pustite se presenetiti! No, tudi če niti niste pomislili o drugem psu, pa vseeno pokukajte . Nikoli se ne ve
wink počutje

Me pa gremo pomečkat našo obiskovalko, nato pa dokončamo izmenjavo današnjih mnenj in gremo počivat. Jutri je nov dan, poln dela, dolgih nosov, objemov in poljubčkov, zdravih priboljškov, dobrih želja za hitro posvojitev prav vseh… En topel Scooby pozdrav domov.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 05 Maj 2016 20:23 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Sreda, 5.5.2016

Nebo se je odprlo nad nami, pa smo se skupaj z galgci raje poskrili po hiškah, hehete…

Kar težko je verjeti, da se naš tokratni obisk res že neizprosno bliža koncu. Pa ravno smo se malo navadile na vse različne dolge pasje nosove okrog nas, pa jih bo potrebno pustiti za seboj in ne preostane nam drugega, kot da bomo iz dneva v dan preverjale in upale, da se prav vsakemu izmed njih pa le nasmehne sreča.

Kajti Scooby je v tem trenutku res prenatrpan. Očitno se tu v Španiji situacija z galgi prav nič ne izboljšuje, odsluženih psov je vedno dovolj in nemogoče je res poskrbeti za vse. Tudi vsi nimajo sreče, trenutno posebej hranimo ogrado z lešmanioznimi bolniki, tudi teh je kar nekaj, pa srčna glista… Pa cela vrsta odprtih ran vseh možnih obsegov, čeprav resnično nas vedno osupne, kakšne sposobnosti celjenja imajo ti psi! In pa seveda vsakodnevna borba za tisti grižljaj hrane, v krdelu 25. psov na omejenem področju je to res vsakodnevna borba, da o pozornosti tistih redkih ljudi, ki pridejo mimo, sploh ne govorimo. Galgi niso ustvarjeni za tako življenje in ta prehodna postaja bo upajmo za njih zelo kratkotrajno obdobje. Resda vsak nosi svojo zgodbo, a zagotovo so vsi neizmerno vdani človeku, od njegove bližine in oskrbe povsem odvisni in za življenje v sobivanju so pripravljeni potrpeti vse in se odreči marsičemu. Nikoli nas ne bodo prenehali navduševati!

Naj slike povedo celotno zgodbo… Predvsem pa profili, kjer navadno žal slika dela krivico lastniku profila. Kajti neko prestrašeno čemerno bitje je v realnosti življenja polna prijaznost, ki samo čaka, da se lahko pokaže v svoji najboljši luči. Seveda poje kar nekaj, seveda pade tudi na drugi strani kaj ven, seveda se kdaj tudi zarepenči, seveda poslušamo kakofonijo pasjega tuljenja dan in noč, seveda zbolijo in seveda nas zaradi njih tudi boli srce. A za vsem tem ostane samo - pravi galgo. Neponovljiva pasma, tako posebna in vseeno tako enostavna. Predvsem pa tako topla, da za nas kljub nalivu zunaj v srcu sije samo sonček J

Samo poglejte te nosove - kako jih človek ne bi imel rad?









_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu