Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  AKTUALNI PROFILI HRTOV, KI IŠČEJO SVOJE LJUBEČE DOMOVE  ~  GALGA FLORENCIA ŽE V SLOVENIJI - POSVOJENA!

HrtjiSvet
Objavljeno: 07 Nov 2015 21:36 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Florencio smo spoznali v septembru, ko smo bili na prostovoljnem delu v zavetišču in nastal je ta zapis:

''Njen osnovni profil:
Florencia je psička manjše rasti, rjavo brindle barve, z belino pod vratom in belimi nogavičkami. Njen obraz krasijo prelepe svetlo rjave oči, ki zaradi njenega strahu izgledajo še večje. Njen pogled se ti preprosto vtisne v srce. Florencia je psička, katera preteklost se ji je grobo zarila v njeno dušo in telo. Je plašna psička, prvič, ko smo se ji približali, se je od strahu kar polulala. Florencia je galga, ki v zavetišču ne mora napredovati, potrebuje človeka, s katerim se bosta skupaj soočila z zunanjim svetom in strahovi, ki jih mala punčka nosi v sebi.



V času našega bivanje je bila do našega zadnjega dne v manjši ogradi, kjer smo ji vsak dan posvetili kar nekaj pozornosti. Florencia je v tem času šla par manjših korakov naprej, saj ko smo prišli s klobasami je pokukala iz svojega skrivališča, nas opazovala in bila tudi zunaj v ogradi z drugimi psi. Klobase so ji seveda zelo teknile.

Čudovita galga Florencia potrebuje varno in stabilno okolje, v katerem je že ustaljen pes. Potrebuje ljudi, ki ji bodo znali premagati vse manjše in večje strahove, ki jih malo bitje nosi v sebi. Menimo, da zanjo ne bi bilo primerno preživahno družinsko okolje z manjšimi otroki, saj bi se s tem težje spopadala.



Je kdo, ki bi ji pokazal, kakšno je pravo življenje? Življenje, ki si ga mala punčka res zasluži.''

Naši posvojitelji so nam kmalu pisali ter ponudili začasni dom tej galgini. Po premisleku smo se odločili, da ji damo priložnost in 24. 10. 2015 je Florencia prišla v Slovenijo.


25.10.2015
''Pot domov je minila mirno, Florencia je lepo mirno ležala in tudi malo zaspala, Ajdo pa jo je božala celo pot Smile. S Tarzanom in Oni sva jo spoznala zunaj, da so se malo povohali in sprehodili. S Tarzanom sta bila takoj na ti, kot da se poznata od zmeraj, Oni se je pa prestrašeno držala malo stran. Ko smo prišli v hišo je malo živčno vohala okrog in iskala prostor za se skrit in vrata za ven. No, potem pa si je izbrala Onino ležišče v dnevni sobi in se trudila, da ne bi zaspala, je bila res prav na koncu z močmi. Zato je nisem skopala, ampak ji dala samo jesti in ker ni hotela iz varnega zavetja ležišča, je pojedla kar leže (je bila lačna in je piščanček z rižem izginil, kot bi trenil). Zjutraj sem jo dobila kot sem jo pustila, ponoči ni nič hodila okrog. Ko sem z našima dvema imela naš jutranji ritual (jaz kava in piškoti in psi koščke prepečenca), je prva dva koščka pojedla z ležišča, potem pa z roke.



Tudi Igorju lepo vzame priboljšek, če vidi Oni in Tarzana, da to naredita. Danes dopoldan sem jo skopala in mi je skoraj skupaj padla od prestrašenosti, se je tresla še 15 minut, pa ne od mraza, ampak od strahu. No, ko se je otoplilo, smo šli vsi na sprehod, Florencia lepo hodi ob nogi, ni nič paničarila in poizkušala bežati. Le z lulanjem in kakanjem imamo težave, za kakanje smo jo včeraj ravno v času (je že počepala v hiši) spravili ven, lulanje pa ji ne gre Wink Zjutraj ni zunaj niti poizkušala, po hranjenju pa je polulala v hiši, ko sem Oni in Tarzana umaknila, da je lahko v miru pojedla. Tudi na sprehodu ni bilo nič, tako da sedaj hodimo ven vsake toliko, ko vstane z ležišča in se začne sprehajati po hiši. Aja, tudi prvo nadstropje je baubau, tako, da je spala prvo noč v dnevni (naša dva spita v spalnici). Bomo videli danes kako bo.



Florencia je sigurno precej prestrašeno bitje, ki pa ima to dobro lastnost, da je radovedna in jo to vleče naprej. Se javimo čez par dni, ko se vsi skupaj malo navadimo eden na drugega.
Deborah

27.10.2015
Pozdravljeni!

Naj kot prvo povem, da če še koga slišim reči, da spadajo hrti med bolj "neumne" pse, se dotičnemu ne bo dobro pisalo Wink

Če v nedeljo nismo vedeli kje naj bi lulali, danes to dobro vemo. Pravzaprav je bil problem v tem, da Florencia ne lula na sprehodu oz. ko je zvezana. Tako smo ograjo na izhodu iz hiše začasno še dodatno povišali (Igor pravi, da smo v lagerju Smile), tako da po sprehodu Florencio spustim s povodca, se umaknem k vhodnim vratom in punca vse opravi (in to ekspresno). Nesreče v hiši od nedelje zvečer ni več. Bom počakala še kakšen dan, da jo še malo spoznam in bom potem poizkusila, če bi bilo s sprehodom na flexiju kaj drugače.



Hranjenje tudi ni več problem, jo lahko z dveh metrov v miru gledam in lepo izprazne skledico brez beganja levo in desno (kot prva dva dni, ko sem se mogla skit, da je pojedla). Aja in ko pripravljal obrok, imam pod nogami sedaj tri lačne riti.

Včeraj je odkrila prvo nadstropje in takoj ugotovila, katero ležišče je zanjo. Ponoči je sicer spala spodaj, vendar je danes zjutraj sama prišla v sobo k Igorju, ko sem se pripravljala za službo. V glavnem, spoznavanje hiše poteka malo počasneje kot pri Oni, ampak s konstantnim napredkom.

Včeraj je na sprehodu tudi prvič vklopila nosek na polno in se gužvala z obema našima za najboljši položaj pri vohanju Smile Oni in Tarzana se nič ne boji, Oni se je tudi unesla in sem jih včeraj pustila same za kakšno uro brez problemov. Na sprehodu smo srečali dva skulirana psa, ki ju naša dva dobro poznata in tudi ni bilo problemov. Sicer se ni drenjala za se vohat, a tudi ni nič paničarila. Mirno je stala ob nogi in opazovala dogajanje.
Deborah

7.11.2015

Pozdravljeni,

danes je 14 dan, kar je Florencia pri nas in lahko rečem, da smo se malo navadili eden na drugega.

Florencia je naš ritem osvojila v par dneh, ko smo začeli uporabljati flexi, pa se je tudi precej sprostila na sprehodih. Lulanje in kakanje zunaj ni problem, sicer še zmeraj to najraje naredi na dvorišču, ko ni zvezana, a tudi na sprehodih ni težav.
Sedaj opažamo tiste male fobije, ki bodo (ne dvomim) izzvenele s časom. Ne mara, če človek hodi za njo ali jo "lovi", če pa imam v roki povodec ali flexi in vidi naša dva, da je čas za sprehod, se približa brez težav. Ne pride k skledi za hrano, če je človek blizu, tako da se sedaj navajamo na to, da sem vsak dan malo bližje (če v miru stojim na 2 metra in ji kažem hrbet, je OK). Nasploh ne mara, da jo kdo nepremično gleda, še posebej stoje pred njo. Tudi tuji ljudje so baubau, a se navajamo, da se na sprehodih ustavimo in jaz poklepetam minuto ali dve, tako da tudi to odpravljamo. Če imamo obiske in so pretirano glasni ali se preveč premikajo, se umakne v spalnico in potem občasno od daleč pride pokukat kaj se dogaja (radovedna je pa zelo!). Tudi, da govoriš po telefonu in hodiš po hiši jo spravi v paniko in začne hoditi gor in dol po stopnicah.
Nima pa problemov s psi, ni pretirano radovedna, a ne paničari, ko se srečamo. Je rada zunaj na naši parceli, kjer se uleže na sončke na najvišji točki in opazuje okolico. Ko pa Tarzan opozori na nevarnost (sprehajalci ali psi, ki gredo mimo), priteče pogledat kaj se dogaja. Zunaj se tudi že sama približa k nama in se z veseljem pocrklja. Je prava smešna, ko dela zmerja manjši krog okoli tebe in se potem približa od zadaj, se te s smrčkom nežno dotakne in čaka na božanje. Oni jo je že par krat povabila k igri in sta naredili par krogov šprinta, ju je bilo res lepo videti. Nasploh je zunaj veliko bolj samozavestna, tudi na sprehodih stalno opazuje okolico in vohlja. Ko smo na sprehodu srečali srne (že 2x), sta me z Oni želeli peljati po sledi in sta bili obe začudeni, ko sem ju dala na kratko in smo se morale obrniti. Sprehodi po pločniku ob cesti niso problem, se avtov ne boji in upošteva vsako korekcijo s povodcem.

Kot vidite, Florencia napreduje vsak dan za kakšen korak. In potrjujem, da bi ji družba drugega psa dobro dela, ker precej kopira za našima in se počuti v "krdelu" bolj varna.



Do naslednjega javljanja vas lepo pozdravljam, Deborah



Če razmišljate o posvojitvi te nežne galgine, nam pišite na info@hrtjisvet.org


Nazadnje urejal/a HrtjiSvet 20 Jan 2016 11:01; skupaj popravljeno 1 krat

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 10 Dec 2015 14:53 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Pozdravljeni,
zopet je dva tedna mimo, tako da je že čas, da poročamo o napredku "naše" Florencie.

Kavč je postal čisto domač in sedaj z Oni tekmujeta za najboljši položaj smile emoticon Sem nagruntala, da imajo verjetno hrti v dlaki eno posebno snov, ki deluje kot lepilo na kavčih. Lepilo je tako močno, da v bistvu skoraj ne moreš odlepiti hrtjih riti s kavča.



S posteljo se sicer še spoznavamo, a nam kaže kar dobro (glej sliko) wink emoticon
Besede kot kaj boste dobili in na, ropot posode v kuhinji, odpiranje hladilnika, vse to so zadeve, ki Flo ne predstavljajo več nobene novosti (ja, fehtanje je tudi v hrtji DNK).
Če bi na trenutke ne zapaničarila na vse pretege, bi sploh ne povezali njenega opisa iz zavetišča s trenutnim vedenjem. Potem pa pride trenutek, ko jo popade panika in se trudiš kar nekaj ur, da bi jo pripel in peljal s parcele v domov. In moraš vklopiti možgane, se spomniti na vse MacGayver veščine in gverilske spretnosti zasede, da ti uspe. Smile



Res nam ni dolgčas, a uživamo, še posebej ko vidimo napredek. Včeraj je na primer ležala naslonjena k Igorju na kavču več kot eno uro, čeprav je drugače Igor velik bau bau. Nataša nama je na prevzemu rekla, da bova videla kako bova vesela vsakega napredka in je imela še kako prav. Delo s takimi psi je res svojevrstno zadovoljstvo (mešano z mazohizmom Wink), imaš občutek, da si res nekaj dobrega naredil na tem svetu. In ti na trenutke zarosi oči, ko vidiš, da smo zopet naredili korak naprej. In se veseliš kot otrok, ko prihaja na plano tista prava Florencia. In plešeš z Igorjem ples zmage, ko je po dolgih urah Flo varno v hiši.
Lep december vsem skupaj, Deborah

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 20 Jan 2016 11:03 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Tale teden je pa res prečudovit!!! Tudi galgica Florencia je POSVOJENA!

In sicer ostaja kar tam kjer je bila v začasnem skrbništvu.
Hvala Igorju, Deborah, Oni in Tarzanu, da ste ji dali priložnost, da ste ji zaupali in predvsem, da ste in ji še pomagate premagovati njene male pa včasih tudi velike strahove. Z vami je naredila res ogromen napredek in brez vas in poleg tega še v zavetšču ji to zagotovo ne bi uspelo.
Hvala, da ji dajete toliko ljubezni, potrpljenja in pa seveda, da ste ji pokazali, da je življenje v bistvu čudovito in polno drobnih lepih stvari.
Bodite neskončno srečni skupaj in komaj čakamo novičk o njenem nadaljnjem napredku!

Resnično smo srečni!!!



waw

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu