Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  PONUDBA DRUŠTVA HRTJI SVET SLOVENIJE  ~  HRTJA TRILOGIJA

HrtjiSvet
Objavljeno: 13 Okt 2015 09:16 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Hrtja trilogija - Marko in zvezdica Tara (Ali kako je Marko dobil hrta), Aura, hrtja princesa sreče in Rdeča sekunda

Avtorica: Blažka Ribič
Ilustratorki: Marko in zvezdica Tara: Nika Živec
Aura, hrtja princesa sreče in Rdeča sekunda: Živa Bobnar Čubrilo

Avtorica bo njen celoten delež od prodaje knjig donirala za hrte - polovico za galge in podence v zavetišče Scooby Medina, polovico pa za greyhounde irski organizaciji GHIN. Tako z nakupom knjige tudi vi prispevate nekaj evrov hrtom, ki še niso imeli sreče in še čakajo na svoj dom v zavetišču.



Blažka želi skozi zgodbe prikazati resnično življenje galgov in podencev v Španiji ter tekmovalnih greyhoundov na Irskem. Verjamemo, da se bo marsikomu ob branju knjig orosilo oko ... Vsaka knjiga pa nosi v sebi tudi lepo sporočilo, ki se vas bo gotovo dotaknilo.

Knjigo Marko in zvezdica Tara krasijo prikupne ilustracije in je namenjena najmlajšim bralcem. Aura, hrtja princesa sreče se kiti s čudovito zgodbo in dih jemajočimi ilustracijami, namenjena je tako mladim bralcem kot starejšim, ravno tako knjiga Rdeča sekunda, ki bo s svojo vsebino gotovo pustila žalosten pečat marsikateremu bralcu.

Vaša naročila sprejemamo na fb strani Hrtja bukvarna in na: blazka.ribic@gmail.com ter info@hrtjisvet.org. Knjige boste prejeli po pošti v najkasneje treh dneh po plačilu. Poštnina je brezplačna.

Na fb strani Hrtja bukvarna vas bomo obveščali kje bodo potekale predstavitve knjig kjer nam bodo družbo delali tudi naši hrti.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 09 Nov 2015 17:50 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
RDEČA SEKUNDA
Avtorica: Blažka Ribič
Ilustrirala: Živa Bobnar Čubrilo

132 strani



Avtorica knjige je posvojiteljica greyhounda in članica našega društva, zato dobro pozna problematiko tekaških greyhoundov. Skozi zgodbi, ki se tesno prepletata bralec spozna, kako živijo tekaški greyhoundi, kaj se z njimi dogaja in kako malo ta nežna bitja pomenijo ljudem, ki v njih vidijo le zaslužek. Ob branju pa spremljamo tudi življenje Iana, ki odrašča na farmi, kjer njegov oče trenira greyhounde za hrtje dirke. Spoznamo koliko bolečine in žalosti se nabere v človeku, ki ga prizadene trpinčenje nemočnih bitij. Iana spremljamo od 6 leta starosti pa vse do takrat, ko dopolni skoraj 40 let. Avtorica pa predaja naprej tudi lepo sporočilo - Vsak se sam odloči v kakšnega človeka se bo razvil in lahko v veliki meri tudi sam usmerja potek svojega življenja.

Rdeča sekunda je knjiga, ob kateri se bo marsikateremu bralcu orosila oko, obenem pa ga bo tudi navdala z upanjem. Ali kot je rekel Cicero: Dum spiro spero (Dokler diham - upam.).

Knjigo krasijo tudi čudovite ilustracije Žive Bobnar Čubrilo.

Dodajamo še komentar posvojiteljice o knjigi:

"Hotela sem vam povedati... Oba z mozem sva prebrala knjigo Rdeca sekunda. Zgoba naju je oba potegnila vase. Moz jo je prebral v dveh dneh, jaz pa tudi v dveh vecerih oz noceh (nisem se mogla ustaviti z branjem). Koliko custev je v njej in res mi je priblizala zivljenje hrtov. Pred ocmi sem imela naso Dixie. Res zalostno. Hvala za knjigo. Brez nje bi si tezko tako zivo predstavljala kako zivijo te nezne dusice. Hcerkama (5 in 7 let) sem prebrala otrosko kako je Marko dobil hrta. Punci sta poslusali z neverjetnim zanimanjem in na koncu sta bili ponosni ker smo tudi mi pomagali in ker imamo tudi mi takega hrta kot Marko."

Toplo vabljeni k nakupu in branju knjige. Naročite jo lahko preko FB v Hrtji bukvarni, ali na info: blazka.ribic@gmail.com in info@hrtjisvet.org. Avtorica se odpoveduje honorarju in ga namenja kot donacijo za greyhounde in galge, ki še nimajo svojih domov.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 13 Nov 2015 18:30 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
AURA, HRTJA PRINCESA SREČE
Avtorica: Blažka Ribič
Ilustrirala: Živa Bobnar Čubrilo



Dovršen jezik, čustveno prežeta zgodba in izjemna ilustracija slikanico umeščajo izven starostnih okvirjev; namenjena je najširšemu krogu bralcev!
Skozi zgodbo spoznamo življenje španskih hrtov - galgov in podencev, obenem pa knjiga nosi lepo sporočilo, ki ga je avtorica tudi zapisala na koncu knjige:"Za srečo ne potrebujemo veliko. Stisk roke, nasmeh, prijetno sonce ... Le prepoznati jo moramo in znati uživati v njej. Vendar pa je ne smemo nikoli obdržati le zase. Delimo jo z drugimi, kot je to počela Aura! Le takrat se nam bo vedno znova oplemenitena vračala nazaj, tudi v trenutkih, ko je sploh ne bomo pričakovali, nam bo nenadejano napolnila srce."

Povzetek vsebine:
Zvezdne vile so bile pred težko nalogo: po 100 letih so morale zopet poiskati bitje in mu podeliti posebno, nadnaravno moč - 5 življenj, katera bo lahko podelilo, komur bo hotelo. Vile se nikakor niso uspele zediniti, katero bitje si zasluži takšno moč, dokler ni vmes posegla najstarejša vila, njihova starosta, ki je predlagala hrta, bitje z najbolj čisto dušo.
Hrtica Aura, ki ji je bila ob rojstvu podeljena ta moč, obenem pa tudi velikanska odgovornost, je živela težko življenje španskega hrta galga, a je potrpežljivo prenašala vso gorje, dokler ni lovec skoraj do smrti pretepel njenega prijatelja galga Tina. Revež se je že poslavljal od življenja, ko mu je Aura sklenila podariti eno od svojih življenj. Tudi vsa ostala je brez pomišljanja podarila trpečim in ranjenim živalim, ki so se znašle v njeni bližini, zadnje, svoje, pa malemu Aleksu, dečku iz prijazne družine, v katero je bila posvojena ...

Toplo vabljeni k nakupu in branju knjige. Naročite jo lahko preko FB strani Hrtja bukvarna ali na info: blazka.ribic@gmail.com in info@hrtjisvet.org.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu